"Немає такого, щоб тут хтось голодував" — голова селищної ради Кирилівки

"Немає такого, щоб тут хтось голодував" — голова селищної ради Кирилівки

"Немає такого, щоб тут хтось голодував" — голова селищної ради Кирилівки
.

Час від часу до селища Кирилівка приїздять російські військові. Зокрема, три дні тому були на острові Бірючому. Продуктами мешканці Кирилівки поки забезпечені, проте є потреба у медикаментах.

Про це Суспільному телефоном розповів голова Кирилівської селищної ради Іван Малєєв.

"Колона російської техніки днів зо три тому заїхала. Пройшла косою Федотовою, заїхала на острів Бірючий. Вони там, я так розумію. Навіть частина техніки залишилась там. А основна частина – вона до обіду швидко і виїхала звідти. Днів зо два-три тому заїхала була колона з 20 автівок", — каже посадовець.

Іван Малєєв каже, поки військові рф спілкуються тільки з місцевими органами самоврядування: "Приїжджають до селищної ради, заходять, спілкуються, намагаються інформацію якусь дізнатися, але ми нічого такого їм не говоримо. Як таких погроз немає, але вони постійно: "Чому ви не хочете з нами співпрацювати? Чому ви такі?"

Читайте також: На тимчасово окупованих територіях Запорізької області чоловікам надсилають повістки

Нині в Кирилівці є проблеми з медикаментами, каже Іван Малєєв. Із забезпеченням продуктами, за його словами, все більш-менш нормально:

"Якимівська пекарня працює, завозить хліб. Ми пайки роздавали багатодітним родинам, малозабезпеченим. Домовлялися з фермерами, брали у них пшеницю, ячмінь та возили переробляли на крупорушку. І роздавали крупи, борошно завозили. Немає такого, щоб тут хтось голодував".

Посадовець зазначає, у чергових у селищній раді, завжди є пайки, по які можуть звернутися мешканці: "Люди прийшли та їм одразу видали. Багато людей, які на бази відпочинку позаїжджали. Деякі до війни приїхали, деякі під час, і теж сьогодні ходять і просять допомоги. Ми намагаємося якось допомагати".

"Немає такого, щоб тут хтось голодував" — голова Кирилівської селищної ради
Іван Малєєв, селищний голова Кирилівки. Фото: Суспільне Запоріжжя

За словами Івана Малєєва, до Кирилівки приїжджають переселенці, зокрема, з Маріуполя:

"Близько 24 осіб на 3 машинах заїхали. Ми їх розмістили у клубі сільському і в приватному будинку. Приїхали до нас поранені, хворі, з уламками. Роми приїхали з Маріуполя. Ніби, забезпечили їх всім необхідним, але, коли з’явилася ця колона ворожої техніки, вони, буквально, за 5 хвилин виїхали з селища і тепер ми не знаємо, де вони".

Селищний голова наголошує, Кирилівка готова приймати людей, які захочуть там зупинитися: "Скільки людей у нас сьогодні перебувають, я не можу сказати. Є з Маріуполя і з різних куточків Запорізької області. У нас є люди, є списки людей, хто готовий приймати біженців, але наші жителі також намагаються виїжджати".

Наразі, каже Іван Малєєв, 30 людей планує виїжджати автобусом. І стільки ж людей збираються їхати приватним транспортом.

Читайте також: Міський голова Мелітополя анонсував відправку гуманітарного конвою та евакуацію з міста

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок