Окупанти 4 квітня обстріляли Барвінкове на Харківщині, є руйнування — прокуратура

Окупанти 4 квітня обстріляли Барвінкове на Харківщині, є руйнування — прокуратура

Окупанти 4 квітня обстріляли Барвінкове на Харківщині, є руйнування — прокуратура
. t.me/prokuratura_kharkiv

Близько 3:30 4 квітня російські окупанти обстріляли Барвінкове Харківської області.

Внаслідок обстрілу пошкоджено житлові будинки, легкові автомобілі та сільгосптехніка, повідомляє прокуратура Харківської області. Слідчі почали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Міський голова Барвінкового Олександр Бало вчергове закликав евакуюватися з міста.

"Хочу сказати, що ситуація напружена, в місті залишатися небезпечно. Тому прошу максимально за можливості, коли є час, евакуюватися. Евакуаційні потяги курсують з Краматорська на Західну Україну по станціях в Лозовій та інших. Тому прошу зараз усіх активно записуватися, вони зупиняються на вимогу. Тому оперативно записуйтесь і тимчасово евакуюйтеся. Я ще раз акцентую, в місті залишатися небезпечно, сьогоднішня ніч вже показала", — сказав Бало у зверненні до жителів 4 квітня.

Що відомо

  • Місто Барвінкове розташоване на відстані близько 54 км від Ізюма, де, за даними Харківської обласної військової адміністрації, в останні тижні точаться запеклі бої. Генштаб Збройних сил України 31 березня повідомляв, що основні зусилля російської армії спрямовані на утримання окупованих кордонів, підготовку до відновлення наступальних дій в окремих районах та встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей.
  • 31 березня Олександр Бало вперше звернувся до жителів міста та наголосив на евакуації. Частина людей виїхала. 1 квітня із Барвінкового евакуювали ще півтори тисячі жителів.
  • За інформацією Бало, загалом населення міста — близько 10 тисяч людей. За попередніми підрахунками, більша частина жителів виїхала.
На початок