У Маріуполі залишається 120 тисяч людей, 90% міста зруйновано — глава Донецької області Кириленко

У Маріуполі залишається 120 тисяч людей, 90% міста зруйновано — глава Донецької області Кириленко

У Маріуполі залишається 120 тисяч людей, 90% міста зруйновано — глава Донецької області Кириленко
. Керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, фото: Андрій Баштовий

З 450 тисяч населення в зруйнованому росіянами Маріуполі лишились 120 тисяч людей. Близько 90% міста зруйновано. Про це в інтерв'ю Суспільному розповів керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

"У місті постійно проживали 450 тисяч. Частина — приблизно 140 тисяч — виїхала до початку блокади. А місто було заблоковане вже 1 березня. За цей час в Маріуполі лишились, за нашими підрахунками, десь 120 тисяч людей", — сказав Кириленко.

За його словами, станом на 31 березня з Маріуполя гуманітарним коридором виїхали 82 тисячі людей. Ще 53 автобуси з людьми зараз намагаються дістатися Запоріжжя, який підтвердив 31 березня Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Понад 30 тисяч людей вивезені росіянами силоміць на територію РФ

"Зараз працює “зелений коридор”. Поки що рухаються автобуси. Міжнародний комітет Червоного Хреста саме на 31 березня підтвердив, що РФ надає цей "зелений коридор", тобто доступ руху автобусів із Запоріжжя до Маріуполя. На зараз 53 автобуси рухаються. Із затримками. Ми вже бачимо, що по часу це займе понад добу", — уточнив Кириленко.

Він додав, що понад 30 тисяч людей вивезені росіянами силоміць на територію РФ та на непідконтрольну Україні територію.

Нагадаємо, вранці 3 квітня віцепрем’єрка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що в Україні планується евакуація цивільного населення гуманітарними коридорами з Маріуполя, Бердянська, а також низки населених пунктів Луганської області.

Читайте також: "Якщо ти чуєш гул літака, значить, впаде дві чи три бомби," — історія сім’ї із Маріуполя
На початок