На Волинь привезли гуманітарний медичний вантаж з Польщі

На Волинь привезли гуманітарний медичний вантаж з Польщі

На Волинь привезли гуманітарний медичний вантаж з Польщі
. Фото: Волинська військова адмінстрація

На Волинь вдруге приїхав гуманітарний вантаж від Сейму Республіки Польща. Зокрема, у ньому різноманітні ліки та медичні засоби, — повідомляють у військовій адміністрації Волині.

Гуманітарна медична допомога з Польщі надійшла 30 березня. Усі ліки були закуплені в Польщі.

Медикаменти поставлять на баланс та облікують, — каже начальник управління охорони здоров’я області Юрій Легкодух. Після цього допомогу будуть направляти за запитами, які надходять від громадських організацій, волонтерів чи військових адміністрацій інших областей.

Волинь отримала гуманітарний медичний вантаж з Польщі
Фото: Волинська військова адмінстрація

"Сьогодні ми привезли багато ліків, а хотіли б – багато літаків", — сказав віцемаршалок польського Сейму Ришард Терлецький, який приїхав на Волинь у складі польської делегації.

Зі слів Юрія Легкодуха, на складах області щодня працюють фармацевти та волонтери, аби оперативно обробляти різноманітну медичну допомогу, яка надходить на Волинь.

Що відомо

  • Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну у Луцьку працювало десять пунктів допомоги територіальній обороні. Туди люди несли їжу, одяг, засоби гігієни та медикаменти. Найбільша потреба була у ліках.
  • Зала дитячо-юнацької спортшколи на вулиці Данила Галицького у Луцьку перетворилася на волонтерський центр, куди майже щодня доставляють вантажі з-за кордону.
  • За місяць через гуманітарні хаби Волині прийняли та розсортували орієнтовно 2,5 тисячі тонн вантажів.

Термінові новини та щоденні інформаційні підсумки читайте в Telegram та Viber Суспільного Волині.

На початок