Ремонт та страхування: вінницька влада пропонує допомогу тим, хто надасть житло переселенцям

Ремонт та страхування: вінницька влада пропонує допомогу тим, хто надасть житло переселенцям

Ремонт та страхування: вінницька влада пропонує допомогу тим, хто надасть житло переселенцям
. Вінниця. Проспект Космонавтів. Фото: Ольга Федоренко, Суспільне

Вінничанам, які переселенцям зможуть здати в оренду або ж надати безкоштовно житло, міська рада допомагатиме. А саме — за потреби виконають косметичний ремонт та застрахують оселю й майно на період оренди.

Про це розповів директор департаменту комунального майна міської ради Андрій Петров.

Житлом для переселенців може стати як частина квартири, дача, так і садовий будинок. Міська рада власним коштом пропонує застрахувати житло та бути гарантом в особі відповідної страхової компанії, якщо потрібно буде компенсувати виплати.

Також, за потреби, в оселі виконають косметичний ремонт та забезпечать наявність базових побутових речей. Тут співпрацюватимуть з гуманітарними фондами, організаціями та волонтерами.

“У разі, якщо потенційне житло потребує додаткового облаштування, міська рада та небайдужі волонтерські організації готові посприяти в цьому. Мова йде про посуд, якусь побутову техніку, обігрівачі, постільну білизну, ліжка тощо. Це можуть бути навіть елементарні ремонтні роботи косметичного характеру”, — додає Андрій Петров.

Аби скористатися такою програмою, власник житла має звернутися до уповноваженого КП "Агенція муніципальної нерухомості" Вінницької міської ради за телефонами: (0432) 695-595, (068) 408-7347, (093) 533-12-07.

Наразі вже розроблені й затверджені типові форми договорів оренди, в тому числі за участі рієлторів.

Читайте також

  • Юні натуралісти у Вінниці проводять безкоштовні екскурсії для дітей-переселенців
  • Третина пацієнток — переселенки. Як в умовах війни працює перинатальний центр Вінниці
На початок