З Харкова через війну виїхало близько 30% населення — Терехов

З Харкова через війну виїхало близько 30% населення — Терехов

З Харкова через війну виїхало близько 30% населення — Терехов
. hueviykharkov

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Харків залишили близько 30% населення, але люди почали повертатися.

Про це 28 березня повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов.

"За нашими підрахунками, приблизно 30% населення сьогодні залишили місто Харків, але хочу сказати, що останнім часом ми спостерігаємо, що дуже багато харків’ян повертаються. Повертаються і чоловіки, які відвезли свої родини й вступають до лав територіальної оборони, повертаються навіть цілі родини, тому що не хочуть жити в іншому місці... Це справжні патріоти, патріоти свого міста, патріоти України", — сказав Терехов.

За його словами, ситуація у Харкові керована. Терехов каже, що звільнення Малої Рогані біло "принципово важливим", бо саме звідти російські військові обстрілювали житлові райони.

"Це дуже важливо і знаково. Ніч минула більш-менш спокійно, спокійно — можна сказати, з натяжкою, тому що обстріли є, обстріли не припиняються, і я попросив, щоб мирне населення ночувало переважно у підвальних приміщеннях, бомбосховищах, на станціях метро, щоб зберегти життя людей", — розказав Ігор Терехов.

Читайте також

Харків та околиці за добу обстріляли з артилерії 59 разів — голова обладміністрації

На початок