Зеленський анонсував проєкт "Великдень вдома" задля уникнення натовпу у церках

Зеленський анонсував проєкт "Великдень вдома" задля уникнення натовпу у церках

Зеленський анонсував проєкт "Великдень вдома" задля уникнення натовпу у церках
.

Держава ініціює проєкт "Великдень дома" задля безпеки святкування Великодня та проведення богослужінь в умовах поширення COVID-19.

"Керівники церков розуміють, що богослужіння можна проводити онлайн, у вигляді відеоконференції. Якщо якийсь обряд вимагає присутності людей, то треба обмежувати кількість прихожан. Усі очільники церков погоджуються з цим", — цитує Офіс президента слова Володимира Зеленського на селекторній нараді з головами ОДА та міськими головами обласних центрів.

Так, була розглянута можливість розміщення патрулів біля храмів та церков. У разі великого скупчення людей вони мають проводити бесіди з парафіянами й роз’яснювати, що збиратися натовпами небезпечно не лише для них самих, а й для здоров’я тих, хто навколо.

Зеленський повідомив, що існує домовленість з головами церков щодо долучення за потреби їхніх представників до обласних штабів, які займаються запобіганням поширенню COVID-19.

"Великдень зазвичай збирає у церкві багато людей. Серед них і ті, хто приїхав з-за кордону. Тому зараз ми готуємо та вже скоро презентуємо проєкт "Великдень вдома", який допоможе відсвяткувати це велике свято вдома, не збираючись натовпами у церквах", — сказав президент.

Інших подробиць в Офісі президента не повідомили.

Цьогоріч Великдень в Україні святкуватиметься 19 квітня.

Що відомо

  • Кабінет міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації по всій території України та продовжив карантин до 24 квітня.
  • В Україні за 24 березня було зафіксовано 29 нових випадків захворювання на коронавірус. Станом на день 25 березня додалися ще три випадки в Києві. Відтак загальна кількість хворих на COVID-19 в Україні склала 116 осіб.
  • Нині у зв'язку з пандемією коронавірусу, надзвичайний стан введений у низці країн, зокрема у Казахстані, Португалії, Перу та інших країніх.
  • З 24 березня в Україні через поширення коронавірусу закрили усі аеропорти, крім "Борисполя", а громадянам тепер заборонять залишати країну з туристичною метою.
  • Щодо надзвичайного стану в Україні, то після кількаденної дискусії всередині владних кабінетів прем'єр-міністр Денис Шмигаль та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявили, що поки що впровадження таких заходів не є доцільним.
На початок