У захопленому окупантами селищі на Харківщині зникла продавчиня — її шукає родина

У захопленому окупантами селищі на Харківщині зникла продавчиня — її шукає родина

У захопленому окупантами селищі на Харківщині зникла продавчиня — її шукає родина
. Фото: з архіву родини Ковальових

У тимчасово окупованому селищі Старий Салтів Чугуївського району зникла 59-річна продавчиня Марина Ковальова. Як з'ясували родичі, 19 березня її викрали російські військові, будинок обстріляли.

Про це Суспільному повідомив зять жінки Артем Бала, якому відома ситуація зі слів свідків.

За словами Артема, Марина Ковальова працювала продавчинею магазину "Кулиничі", з початку вторгнення РФ допомагала роздавати хліб. 19 березня окупанти намагалися захопити приватний будинок на вулиці Червоній, в якому мешкало подружжя Ковальових, розповів Суспільному зять жінки Артем Бала. Тесть у Старому Салтові патрулював вулиці від мародерів. Коли прийшли росіяни, чинив спротив, йому вдалося вирватися, а тещу забрали в полон.

"Мій тесть чинив супротив. Зі слів свідків, окупанти забрали у полон мою тещу, обстріляли будинок з РПГ (ручний протитанковий гранатомет — ред.) і викрали автомобіль. Окрім тещі, на території перебувала бабуся моєї дружини. Її повезли до Вовчанська на швидкій", — розповів Бала.

За словами чоловіка, російські військові облаштували штаб у місцевій школі. Родина звернулася до поліції. Прикмети Марини Ковальової: ріст — 165 см, середньої статури, з темним волоссям і сіро-зеленими очима. Має післяопераційний шрам знизу на животі.

У заяві родичі також вказали дані про викрадений автомобіль Volvo чорного кольору з реєстраційним номером AX2283BM.

"Є дані, що Марина Ковальова та автомобіль перебувають за адресою вул. Перемоги, смт Старий Салтів, Харківська область поряд з будівлею, або на території Старосалтівської ЗШ I–III ступенів, де ворог розмістив свій штаб", — йдеться у заяві.

Також є інформація, що Марину могли вивезти у тимчасово окупований Вовчанськ. Зв’язатися з нею родина не може. Як і не розуміє мотивів викрадення жінки. Родичам вдалося з'ясувати, що бабуся жива, у стресовому стані з підвищеним тиском. Місцезнаходження тестя невідоме.

Читайте також

На Харківщині від обстрілу загинула секретарка селищної ради

На початок