На окупованій території Оріхівської громади гуманітарна катастрофа

На окупованій території Оріхівської громади гуманітарна катастрофа

На окупованій території Оріхівської громади гуманітарна катастрофа
. Фото з Фейсбук-сторінки Світлани Мандрич

Села Копані, Мирне та Нестерянка Оріхівського району Запорізької області наразі тимчасово окуповані. Там відсутнє електро- та водопостачання, пошкоджені газові лінії.

Про це повідомляє заступниця Оріхівського міського голови Світлана Мандрич.

Вона зазначила, що у двох селах окупанти вигнали місцевих мешканців з укриттів та самі їх зайняли, тож люди не мають, де ховатися від обстрілів. У селі Нестерянка військові рф знищили три 5-поверхові будинки. Мешканцям довелося перебратися до односельців у приватний сектор. Одного разу до населеного пункту передали ліки та 40 пакетів із продуктами, але після цього окупанти виставили снайперів та забороняють в'їзд до села.

"Ми не можемо туди ні передати ліки, ні вивезти звідти хворих людей. Є така інформація що там навіть не дозволяють хоронити людей, які померли. Якщо не дають поховати людину, яка померла 5 днів тому, це вже говорить про себе", — зазначає Світлана Мандрич.

За її інформацією, у селах відсутні ліки та дитяче харчування, а магазини розграбовані та не працюють. Члени російських збройних формувань руйнують фермерські господарства та вивозять техніку.

"На одній з територій є підприємство "ТАТІС", де знаходилися пташники та корівники, на сьогодні там назріває екокатастрофа, тому що відсутнє світло", — наголошує заступниця міського голови.

Світлана Мандрич також розповіла, що серед інших сіл Оріхівської громади в одному не працює електрика. На інших територіях, комунальники відновлюють роботу мережі газо-, електропостачання та інших. Оскільки магазини та аптеки не працюють, місцева влада, обласна та районна військові адміністрації організовують постачання гуманітарної допомоги для мирних мешканців громади.

Читайте також: Вторгнення Росії в Україну: ситуація в Запорізькій області. День 28-й. Текстовий онлайн

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок