Наслідки обстрілу Лозової: один загиблий, дев'ятеро поранені

Наслідки обстрілу Лозової: один загиблий, дев'ятеро поранені

Доповнено
Наслідки обстрілу Лозової: один загиблий, дев'ятеро поранені
. Лозова, Харківщина. 22 березня 2022 року.Фото: Лозівська міськрада

Під час сьогоднішнього обстрілу Лозової руйнувань зазнали житлові квартали міста. Кількість поранених зросла до дев’яти.

Про це у відеозверненні сказав міський голова Сергій Зеленський.

"Вороги обстріляли мирні квартали нашої громади. Є жертви, 10 людей, з них одна загинула, двоє тяжких", — повідомив Зеленський.

Відео наслідків влучання снарядів по будинках Зеленський опублікував за годину після обстрілу. У вечірньому зверненні він відповів тим, хто критикував його за цей крок:

"Бідкові наші патріоти, які кажуть, що мер дає координати нашого міста, нашої громади… Я не буду замовчувати злочини, які на сьогодні вчиняє Росія, що робить з нашими мирними мешканцями", — сказав Зеленський.

Лозову обстріляли ракетами дальньої дії, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі національного телемарафону.

"Постраждало місто Лозова. Там потрапили у приватні житлові будинки, у дитячий садочок, школу ушкоджено", — сказав Синєгубов.

Доповнено 8:30. На ранок 23 березня кількість тяжко поранених у Лозовій збільшилась до чотирьох, медики продовжують лікувати поранених, сказав Суспільному міський голова Лозової Сергій Зеленський.

Що відомо

  • 22 березня уперше ударам РФ піддалися житлові будинки у Лозовій. До цього з міста Ізюма, Мерефи та інших постраждалих від ударів РФ районів їхали переселенці. Людей розміщували у тимчасовому пункті, а згодом планували шукати постійне житло для тих, чиї будинки зруйновано.
  • На 17 березня у Лозівській громаді розмістилися понад 3 тис. переселенців, повідомляв голова громади Сергій Зеленський.
  • 1 березня окупанти завдали авіаудар по колишньому військовому арсеналі у Лозовій.
На початок