На Волині горів торф'яник. Вогонь гасили впродовж семи годин

На Волині горів торф'яник. Вогонь гасили впродовж семи годин

На Волині горів торф'яник. Вогонь гасили впродовж семи годин
. Фото: ГУ ДСНС Волині

На Маневиччині горів торф'яник. Вогонь гасили впродовж семи годин. Пожежа могла перекинутися на ліс, — розповів Суспільному речник обласного управління ДСНС Волині Володимир Нестеров.

Вогонь гасили 14 рятувальників за допомогою двох автоцистерн, трактора, чотирьох мотопомп. Горіння вдалось ліквідувати за сім годин.

Загорання торфу відбулось 21 березня поблизу села Карасин Камінь-Каширського району на площі близько гектара. Торф'яник загорівся біля чагарників, пожежа могла перекинутися на ліс, який поруч.

На Волині горів торф'яник, вогонь міг перекинутись на ліс
Фото: ГУ ДСНС Волині

Вогонь гасили рятувальники 13-ї ДПРЧ селища Маневичі, пожежна команда з села Сойне та допомагали мешканці Прилісненської громади.

Нині триває пошук осіб, які могли спричинити цю пожежу.

Зі слів Володимира Несторова, 21 березня волинські рятувальники ліквідували 21 пожежу. Загасили п'ять пожеж в приватному житловому секторі, 12 пожеж сухого трав’яного настилу на загальній площі понад 32 га, три пожежі сміття на відкритій території та одну пожежу на торф’янику.

Що відомо

  • 3 березня 2022 року внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану.
  • Так, у статті 113 "Диверсія" до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додано і навмисні підпали, в тому числі й сухої рослинності. Такі дії розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув'язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.
  • За добу 17 березня на Волині виникли вісім пожеж сухої трави. Вогонь ліквідували на площі майже у 85 гектарів. Також загорілись чотири житлові будинки.
На початок