У Росії наклав на себе руки український математик з Донецька Костянтин Ольмезов

У Росії наклав на себе руки український математик з Донецька Костянтин Ольмезов

У Росії наклав на себе руки український математик з Донецька Костянтин Ольмезов
. Фото: Фейсбук Костянтина Ольмезова

У Росії наклав на себе руки український математик з Донецька Костянтин Ольмезов. Про це повідомив у Telegram адвокат Дмитро Захватов.

Раніше Ольмезов намагався виїхати з Росії після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, повідомив адвокат, однак ФСБ затримала математика, сфабрикувала щодо нього адмінпротокол і затримала на 15 діб. Після цього математик отримав запрошення на навчання від одного з університетів Австрії і навіть придбав квиток до Туреччини, щоб вилетіти з Росії, написав Захватов. Однак, 20 березня стало відомо про самогубство Костянтина Ольмезова.

"Я отримав вісті про те, що вранці він покінчив життя самогубством, залишивши передсмертну записку, що йде з життя тому, що не може винести жахіття того, що відбувається. Талановитий, перспективний математик. Ольмезов Костянтин", – написав Захватов.

Ольмезов опублікував передсмертну записку на Телеграм-каналі разом зі своїми віршами.

“Я абсолютний атеїст. Я не вірю в пекло, я йду в нікуди. Але це нікуди мені миліше за реальність, де частина народу відкотилася в дикість, а інша частина цьому потурає”, – написав математик, засуджуючи російську агресію в Україні.

Читайте також

"Буча, Гостомель, Ірпінь стають другим Донецьким аеропортом". Що відбувається у Київській області

Війна. Усі новини

Вторгнення Росії в Україну, день двадцять шостий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок