Міський голова Енергодара повідомив, що викрали його першого заступника

Міський голова Енергодара повідомив, що викрали його першого заступника

Доповнено
Міський голова Енергодара повідомив, що викрали його першого заступника
.

В Енергодарі викрали першого заступника міського голови Івана Самойдюка. З учорашнього дня він не виходив на зв'язок, а сьогодні надійшло підтвердження факту викрадення.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив міський голова Еенергодара Дмитро Орлов.

"Окупанти, які не домоглися від міської влади жодної співпраці, пішли на відверті злочинні дії. Викрадено першого заступника міського голови Івана Самойдюка! В якому він перебуває стані, нам не відомо! На зв’язок не виходить зі вчорашнього дня. А сьогодні ми отримали підтверджену інформацію про те, що його цинічно викрадено!", — йдеться в повідомленні Орлова.

Інформацію про викрадення Суспільному також підтвердили в Запорізькій обласній військовій адміністрації. Як повідомив очільник військової адміністрації Олександр Старух в етері телеканалу "Рада" місце знаходження Івана Гнатовича його невідоме. Викрали його на блокпосту на підʼїзді до Енергодара.

"Він дуже активна людина. Навіть за відсутності офіційного гумконвоїв все одно приїхав в Запоріжжя, завантажив медикаменти… Постійно перебував у русі, приватними машинами провозив. Молодець, активна людина. І на блок-посту його викрали й на даний час інформація про його місце перебування нам невідомо", — сказав Старух.

За словами Орлова, окупаційні війська також розпочали фізичний, психологічний тиск на активних у своїй публічній діяльності мешканців Енергодара. Тож міський голова попросив депутатів, активістів та публічних енергодарців зберігати максимальну обережність, зокрема не відповідати на дзвінки з незнайомих телефонних номерів та не розповідати нікому про своє фактичне місце знаходження.

Раніше Суспільне повідомляло про те, що 13 березня окупанти викрали міського голову Дніпрорудного Євгенія Матвєєва. Запорізька обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом викрадення міського голови Дніпрорудного військовими російських збройних формувань. Його місце знаходження досі невідоме.

Читайте також: Вторгнення Росії в Україну: ситуація в Запорізькій області. День 25-й. Текстовий онлайн

Місцевий мешканець розповів про ситуацію в тимчасово окупованому Енергодарі

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок