На Сумщині 13 підозр на коронавірусну інфекцію

На Сумщині 13 підозр на коронавірусну інфекцію

На Сумщині 13 підозр на коронавірусну інфекцію
. AP

Станом на 15 годину 24 березня на Сумщині 13 підозр на коронавірус. 11 з них у Сумах, по одному випадку у Бурині та Великій Писарівці. У жодного мешканця Сумщини допоки діагноз не підтвердили.

Від 25 березня Сумський лабораторний центр має розпочати тестувати людей на виявлення коронавірусу.

24 березня до них надійшли тест-системи, їх має вистачити на 800 досліджень. Про це сказав заступник директора Сумського лабораторного центру Михайло Мацюк.

"Цих тест-систем в залежності від інтенсивності того, як будуть поступати до нас екстрені повідомлення про підозри, і ми будемо обстежувати людей цього достатньо буде, як мінімум на два тижні. А взагалі, ми плануємо що цього достатньо буде на місяць. Лабораторії є в чому працювати, лабораторія захищена і на сьогодні. Оскільки ми будемо працювати з новим типом збудника в лабораторії проводяться підготовчі заходи, щоб вона завтра вже могла розпочати цю роботу", – розповів Михайло Мацюк.

За словами радниці голови сумської облдержадміністрації Наталії Куфтеріної – окрім тест-систем Сумщина отримала і засоби спецзахисту. Скільки саме – не назвала.

Що відомо:

  • Сумщина 24 березня отримала тест-системи для дослідження хворих COVID-19.
  • До цього Обласний лабораторний центр не проводив дослідження на коронавірус, а тільки на грип та 11 риновірусів. Зразки для аналізу на коронавірус із Сумщини доправляють до київської референс-лабораторії.
На початок