Кернес повідомив, скільки зібрав для боротьби з коронавірусом бізнес

Кернес повідомив, скільки зібрав для боротьби з коронавірусом бізнес

Кернес повідомив, скільки зібрав для боротьби з коронавірусом бізнес
.

2 мільйони доларів, що дорівнює понад 55,5 млн гривень, зібрав бізнес для боротьби із коронавірусом на Харківщині.

Про це сьогодні на нараді щодо протидії поширенню коронавірусу розповів мер міста Геннадій Кернес:

"Ми зібрали у процесі роботи із соціально активним бізнесом, який захотів допомогти, коли Олександр Ярославський заплатив свої гроші за тести, які надійшли до Харківського регіону і знаходяться сьогодні тут. Соціально активний бізнес у місті зібрав 2 млн дол. За ці кошти купляють обладнання, за ці кошти купляють лікарняні засоби захисту, за ці кошти купляють все необхідне, що потрібно для захисту, соціально захистити верстви населення похилого віку – ми це робимо".

Також Кернес додав, що міська, обласна влада разом із бізнесом та правоохоронцями тепер працює разом:

"Цей штаб вже виконав свою місію, тобто тести в місті, Олександр Владленович виконав свою обіцянку, і далі ми працюємо і з Олексієм Володимировичем Кучером, і з Олександром Владленовичем, і з Сергієм Івановичем (Черновим, головою Харківської облради – ред.) і з іншими, правоохоронцями, з усіма ми працюємо на боротьбу із коронавірусом. Ніяких розбратів, ніяких ситуацій немає. Все", – додав він.

Пізніше у своєму Telegram-каналі Кернес зазначив, що за власні кошти купить сучасний наркозо-дихальний апарат для вентиляції легенів «Flow-c» виробництва Швеції. За його словами, вартість такого апарата — 2,6 млн грн. Про це свідчить прикріплений відповідний документ з описом медобладнання.

Раніше у Харкові створили два штаби для боротьби із коронавірусом у регіоні: один – так званий антикризовий – на чолі із бізнесменом Олександром Ярославським, інший – на чолі з головою Харківської ОДА Олексієм Кучером.

Як відомо:

На початок