Обстріл Золочева на Харківщині: одна жінка загинула, ще дві поранені

Обстріл Золочева на Харківщині: одна жінка загинула, ще дві поранені

Доповнено
Обстріл Золочева на Харківщині: одна жінка загинула, ще дві поранені
. Золочівська громада. Фото надане Віктором Коваленко

Внаслідок артобстрілів Золочева на Харківщині 10 березня загинула одна жінка, ще дві отримали поранення.

Також під час обстрілів зруйновані два будинки та церква, розповів Суспільному голова Золочівської селищної громади Віктор Коваленко.

"Обстріл почався сьогодні десь о пів на одинадцяту ранку. Всього в селищі упало до десятка артилерійських снарядів. Загинула 56-річна жителька Золочева. Снаряд упав за п'ять метрів, коли вона з дочкою йшла вулицею. 35-річну доньку з важким пораненням руки й спини відвезли до Харкова. Там в обласній лікарні її вже успішно прооперували. Далі черга за нею, щоб вона витримала", — розповів Коваленко.

На іншій вулиці поранення руки дістала бабуся, якій за 80 років. Їй у нашій лікарні хірурги зробили операцію, каже голова громади.

"Два будинки в нас повністю зруйновані, ще два — там більш-менш, і ми допомагаємо, і їхні сусіди. У церкві від вибухів повибивало вікна. Також було пошкоджено газогін, але ми його вже відремонтували. Ще електромережі зачепило. Ми локалізували й цю ситуацію — ще не повністю, але працюємо. Рятувальникам честь і хвала, працювали під час вибухів — гасили, витягали людей", — каже Віктор Коваленко.

Читайте також: За 15 днів війни на Харківщині внаслідок обстрілів постраждали майже 500 будинків

"Важкі бої в нас тут поряд кілька днів точилися, поодинокі снаряди долітали. Але так, як сьогодні, у нас уперше від початку війни. Ми щодня проводимо штаб у громаді й готуємося до можливих негативних наслідків", — розповів Коваленко.

Наразі в громаді прийняли близько 10 тисяч евакуйованих — переважно з Харкова й Луганської області.

"Здебільшого це діти, онуки, свати та друзі наших людей. На останній сесії ми виділили їм для допомоги гроші та приміщення. З гуманітаркою все гаразд, нам передають допомогу з Ужгорода, Чернівців, із Закарпаття. Зараз два автомобілі їде", — розповів Віктор Коваленко.

Доповнено 11 березня. Прокуратура відкрила провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

"Встановлено, що 10 березня 2022 року у період часу з 10 до 11 години військовослужбовці Збройних Сил Російської Федерації здійснили артилерійський обстріл смт Золочів Богодухівського району Харківської області. У результаті обстрілу загинула 56-річна місцева мешканка. Двох жінок з травмами різного ступеню тяжкості госпіталізовано до Богодухівської центральної районної лікарні. Наразі їх прооперовано", — йдеться у повідомленні прокуратури.

Два будинки зруйновані, два пошкоджені.

Читайте також

Дорога під обстрілами: як жителів Ізюма евакуювали до Лозової

Суспільне Харків збирає усю оперативну інформацію про ситуацію у місті та регіоні. Посилання на наш Telegram-канал, яке можна поширити https://t.me/suspilnekharkiv

На початок