У житомирській лікарні відновили пошкоджені обстрілами приміщення

У житомирській лікарні відновили пошкоджені обстрілами приміщення

У житомирській лікарні відновили пошкоджені обстрілами приміщення
. Суспільне Житомир

У житомирській лікарні №2 повністю відновили корпуси, пошкоджені внаслідок авіанальоту російських військ, здійсненого першого березня. Про це Суспільному розповів медичний директор закладу Віктор Помирляну.

За його словами, станом на восьме березня лікарня №2 працює у штатному режимі. Тут лікується 45 пацієнтів.

"Після тих нічних подій були дуже пошкоджені приміщення. Вибиті вікна, двері, у деяких відділеннях обвалилося перекриття. Ми тоді евакуювали всіх пацієнтів. Завдяки волонтерам роботу закладу відновили. Сьогодні в лікарні підсилили хірургічний напрямок, пацієнтам у повному обсязі надають медичну допомогу, яка потрібна в умовах воєнного часу", – сказав Віктор Помирляну.

За його словами, за останні кілька днів у лікарню госпіталізують по шість-вісім хворих щодоби. Половина із них – це пацієнти, які мають серцево-судинні захворювання.

Що відомо

  • Першого березня близько 22.00 Житомир зазнав авіаудару російських військ у мікрорайоні Богунія. Загинули чотири людини. Внаслідок авіаудару було пошкоджено 10 приватних будинків, два медичні заклади та три магазини.
  • Житомирський обласний перинатальний центр, який першого березня зазнав обстрілів окупанта і тимчасово не працював, відновив роботу. Про це восьмого березня повідомили на сторінці департаменту охорони здоров'я Житомирської облдержадміністрації. Для безпеки пацієнтів в умовах воєнного часу були переоснащені всі резервні підвальні приміщення, створені пологові зали, післяпологові палати, палати для перебування вагітних, реанімаційні відділення та операційна. Також відновлює свою роботу поліклінічне відділення перинатального центру.

Читайте головні новини Житомирщини у нашому Telegram, Instagram та Viber

На початок