На Житомирщині під авіаудар потрапило місто Малин

На Житомирщині під авіаудар потрапило місто Малин

Оновлено
На Житомирщині під авіаудар потрапило місто Малин
. Фото: ГУ ДСНС у Житомирській області

Ввечері восьмого березня, окрім Житомира, на Житомирщині під авіаудар також потрапило місто Малин. Загинули п'ятеро людей, з яких троє дітей. Інформацію про це оприлюднило на своїй сторінці у мережі Facebook обласне управління Держслужби з надзвичайних ситуацій України.

У повідомленні йдеться про те, що внаслідок авіаційного удару зруйновано сім приватних одноповерхових житлових будинків, загинуло п'ятеро людей. Попередньо рятувальники повідомляли про двох загиблих дітей 2021 року народження. Згодом вони виправили інформацію, вказавши, що дітей загинуло троє.

На Житомирщині під авіаудар потрапило місто Малин
Фото: ГУ ДСНС у Житомирській області

На Житомирщині під авіаудар потрапило місто Малин
Фото: ГУ ДСНС у Житомирській області

На Житомирщині під авіаудар потрапило місто Малин
Фото: ГУ ДСНС у Житомирській області

Пошуково-рятувальні роботи продовжуються. Від ДСНС залучено 11 осіб та дві одиниці техніки ДСНС.

ОНОВЛЕНО на 9 березня

10.00 - внаслідок авіаударів російських військ, здійснених восьмого березня, дев'ятеро жителів Житомирщини загинули, ще одного чоловіка шукають. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомляє Нацполіція області.

У Житомирі, де було завдано прямого ракетного удару по будівлі гуртожитку, повідомляють про чотирьох загиблих та трьох поранених. У селі Малинівка Малинської громади – про п'ятьох загиблих, серед яких, за інформацією поліції, двоє, а за повідомленням ДСНС області – троє дітей. У самому Малині внаслідок обстрілу зруйноване обійстя – доля його власника поки що невідома. У селі Недашки ракета влучила у приміщення місцевої школи та лісництва. Про постраждалих поки що невідомо.

10.20 – в етері Суспільного голова Житомирської військової адміністрації Віталій Бунечко розповів, що на Малинщині восьмого березня внаслідок ракетного обстрілу загинули двоє немовлят, а також ще двоє місцевих жителів віком 16 та 20 років.

"Восьмого березня було завдано три авіаційні удари по Житомирщині. Із Житомирщиною РФ веде саме авіаційну війну – за 13 попередніх діб війни по області було завдано 40 авіаційних ударів. Дуже багато бомб летять не у військові об’єкти. Найстрашніше, що страждають цивільні люди. За вчора (8 березня – ред.) від авіаційних ударів на Житомирщині загинули дев'ять людей. Четверо з них – військовослужбовці, п'ятеро – цивільні люди. У Малині – містечку, яке знаходиться найближче до Київської області, загинули п'ятеро людей. З них двоє немовлят і діти 16 і 20 років. Це діти, які ні в чому не винні. Військових об’єктів поблизу будинку взагалі жодних немає", – сказав Віталій Бунечко.

Також голова Житомирської військової адміністрації розповів, що восьмого березня у Житомир евакуювали жителів Ірпеня та Бучі.

"Міська влада розмістила їх в школах, – говорить Віталій Бунечко. – Надано всю необхідну допомогу – і медичну, і продукти. Вони в теплі, у затишку. Сподіваюся, що й надалі будуть евакуюватися люди з півночі Київської області, які ближче до нас. А ми тут будемо надавати усю необхідну допомогу".

10.45 – фахівці обласного управління ДСНС на своїй сторінці у мережі Facebook поінформували, що під час проведення пошуково-рятувальних робіт у будівлі гуртожитку в Житомирі виявили одного загиблого, двоє врятованих людей отримали травми. На місці події працювали 23 фахівці особового складу аварійно-рятувального загону та чотири одиниці техніки.

За інформацією рятувальників, на території гуртожитку згодом виникла пожежа. Наразі рятувальники продовжують гасіння окремих осередків пожежі на другому та третьому поверхах гуртожитку. Мешканцям гуртожитку допомагають з евакуацією майна з вцілілих приміщень. На місці події працює п'ять одиниць техніки та 34 фахівці особового складу.

На Житомирщині під авіаудар потрапило місто Малин
Фото: ДСНС

На Житомирщині під авіаудар потрапило місто Малин
Фото: ДСНС

На Житомирщині під авіаудар потрапило місто Малин
Фото: ДСНС

Що відомо

  • Ввечері восьмого березня російські війська здійснили черговий авіналіт на Житомир – під обстріл потрапив завод "Ізоват" і гуртожиток на Корбутівці.
  • Сьомого березня російські війська вчинили черговий повітряний наліт на Житомирщину – постраждали Коростень, Овруч та Малин.
  • Ввечері сьомого березня російські війська завдали авіаударів по нафтобазах у Житомирі та Черняхові.
  • В ніч проти шостого березня Житомирщину знову обстріляли з повітря – стріляли по житлових масивах Коростеня та Овруча. Є загиблі.
  • В Овручі завершили пошуки після нічного обстрілу з повітря. Що відомо.
  • П'ятого березня на Житомирщині російські війська обстріляли кілька населених пунктів, у результаті чого були пошкоджені житлові будинки, паркани, господарчі будівлі та лінії електромереж.

Читайте головні новини Житомирщини у нашому Telegram, Instagram та Viber

На початок