За добу внаслідок авіабомбардування на Харківщині загинули щонайменше 8 людей

За добу внаслідок авіабомбардування на Харківщині загинули щонайменше 8 людей

За добу внаслідок авіабомбардування на Харківщині загинули щонайменше 8 людей
. ДСНС у Харківській області

Внаслідок авіабомбардування в ніч з 6 на 7 березня на Харківщині загинули щонайменше 8 людей. Зруйновані або напівзруйновані багатоповерхівки, адмінбудівлі, медзаклади, заклади освіти та гуртожитки.

Масове авіабомбардування почалося о 19:15, повідомили в обласній Держслужбі з надзвичайних ситуацій. Близько 300 рятувальників виїжджали понад 60 разів для гасіння пожеж та розбирання завалів на різних об'єктів Харкова та сільських населених пунктів області.

Через обстріли масштабні пожежі охопили 21 будівлю у центральній частині міста: були зруйновані або частково зруйновані 11 будівель на вулицях Гіршмана, Чернишевська, Алчевських, Мироносицька.

Читайте також: Масляна на Харківщині: в одній з громад спалили опудало Путіна

Вогонь також охопив музичне училище на Гімназійній набережній, житлові будинки на провулку Карбишева, багатоповерхові житлові будинки, студентські гуртожитки та медзаклад на Московському проспекті. На Майдані Героїв Небесної сотні горіли чотири житлові будівлі.

Під час гасіння пожеж та розбирання завалів рятувальники евакуювали понад 200 людей. З-під завалів дістали тіла восьми людей, пошукові роботи тривають.

Інформація про травмованих і загиблих уточнюється.

Суспільне Харків збирає усю оперативну інформацію про ситуацію у місті та регіоні. Посилання на наш Telegram-канал, яке можна поширити https://t.me/suspilnekharkiv

На початок