Американець, який прожив у Запоріжжі 10 років, вирішив залишитися тут і в часи війни

Американець, який прожив у Запоріжжі 10 років, вирішив залишитися тут і в часи війни

Американець, який прожив у Запоріжжі 10 років, вирішив залишитися тут і в часи війни
. Ілюстративне фото: Unsplash

Американець, що проживає у Запоріжжі із початку вторгнення Росії в Україну вирішив не переїжджати та допомагати українцям. Про це він розповів журналістам Суспільного.

49-річний американець "Джон" (ім'я змінене з міркувань безпеки) потрапив до України близько дванадцяти років тому (десять із них проживає в Запоріжжі). Тут він займався спортом та ділився навичками з екстремальних видів спорту з українцями.

Наразі американець не має наміру виїжджати. Каже — знає, що таке війна і це його не лякає: “Я хочу висловити свою підтримку, свою солідарність із українцями, тому мені не страшно”.

Пригадуючи Революцію Гідності та подальші події 2014 року, "Джон", зазначає, що спостерігав, як змінюються люди та подумав, що почнуться потужні політичні зміни.

"Я був дуже радий, коли почалися дійсно позитивні зміни. Але попри це, дуже жахливо і боляче те, що сталося тоді з Донбасом і Кримом, як Росія втручалася і зазіхала на незалежність України, та заважала відбуватися змінам в Україні. У 2014 я допомагав українцям, я проводив тренінг з надання медичної допомоги, оскільки моя перша професія військового — це медик", — розповідає він.

Таку діяльність чоловік продовжує і тепер. Проводивши минуле заняття з медицини, пояснював, як допомагати на полі бою, навчав безпосередньо військових і поліцейських не лише медицині, а й тактичним діям.

"Джон" наголошує, що варто об'єднуватися, аби протистояти лише російській армії, а також російським фейкам:

“Є люди, які зараз хочуть втекти до Росії, але це дуже велика помилка. У нас є історія революції, Другої світової війни, того як люди боролися за свою незалежність. Росія не дає Україні нічого хорошого, вона всього її позбавляє”,— зазначає він.

Американець також каже, що любить Україну та саме почувається тут щасливим.

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок