Обстріли Харкова 4 березня: у місті палали десятки будинків

Обстріли Харкова 4 березня: у місті палали десятки будинків

Обстріли Харкова 4 березня: у місті палали десятки будинків
. Telegram/ХХ

Близько 30 будинків палали у Харкові внаслідок обстрілів російськими військами 4 березня — такі цифри від початку доби і до 16:00 наводять у Держслужби з надзвичайних ситуацій регіону.

"Ворог з новою силою проводив обстріли мирних кварталів Харкова та сільських населених пунктів області, в результаті чого сталось безліч руйнацій і пожеж", — йдеться у повідомленні ДСНС.

За словами речника служби Євгена Василенка, підрахувати точну кількість влучань у житлові будинки внаслідок обстрілів зараз неможливо. Російська артилерія б’є по Харкову майже увесь час, рятувальники встигають реагувати тільки на повідомлення про обвали будівель та пожежі, які виникли через влучання.

"Найбільше сьогодні знову дісталося Салтівці. Загалом горіло близько 30 багатоквартирних та приватних житлових будинків. Гасити пожежі виїжджали 150 рятувальників, задіяли 30 спецмашин", — каже Василенко.

Також рятувальники Харкова продовжують розбирати завали. Василенко говорить, працюють там де під бетоном та цеглою ще можуть залишатися люди. Сьогодні з під завалів витягли кілька десятків потерпілих. Точну кількість врятованих та загиблих – обіцяє назвати вранці 5 березня.

Що відомо:

  • Станом на вечір 3 березня внаслідок обстрілів російською артилерією, авіанальотів та вуличних боїв на Харківщині загинули 157 людей, більшість з яких — цивільні. Четверо загиблих — діти.
  • 3 березня Салтівка, яка є найбільшим спальним районом Харкова, вже потрапляла під обстріли російськими "Градами" та авіацією: снаряди влучали у багатоповерхівки, школи, приватні будинки, спровокували пожежу на складах ринку "Барабашово".
  • Крилатими ракетами у центрі Харкова були знищені будівля Харківської обласної адміністрації, Головного управління Національної поліції регіону та пошкоджена будівля мері.
На початок