У Луцьку тестуватимуть нову систему оповіщення

У Луцьку тестуватимуть нову систему оповіщення

У Луцьку тестуватимуть нову систему оповіщення
. ФОТО: РБК

В трьох мікрорайонах Луцька практично завершили монтаж обладнання нової системи оповіщення, – інформують в обласному Координаційному центрі з укріплення та оборони.

4 березня систему тестуватимуть.

"Можуть звучати тестові сигнали, тому слідкуйте одночасно і за іншими джерелами сповіщення тривоги", – зазначили в координаційному центрі і додали, що нове устаткування має працювати значно гучніше, ніж попереднє.

В обласній військовій адміністрації, кажуть: сподіваються, що система сповіщатиме про небезпеку жителів усіх мікрорайонів міста та прилеглих населених пунктів.

Що відомо

  • У ніч з 28 лютого на 1 березня у Луцьк доставили додаткові системи оповіщення про повітряну тривогу. Того ж дня її почали встановлювати.
  • Вперше тривожна система у Луцьку була ввімкнена 25 лютого. Тоді за день систему оповіщення вмикали тричі. Тоді ж лучани почали масово скаржитись на роботу сирени.
  • 27 лютого у військовій адміністрації повідомили, що на комендантську годину сирену не вмикатимуть. Система оповіщення населення працює лише коли у військових з’являється інформація про виліт невстановлених ворожих літальних об’єктів.
На початок