У Запоріжжі розпочалися курси з надання першої медичної допомоги

У Запоріжжі розпочалися курси з надання першої медичної допомоги

У Запоріжжі розпочалися курси з надання першої медичної допомоги
. Фото: Суспільне Запоріжжя

У Запоріжжі навчають всіх охочих надавати першу медичну допомогу до моменту виклику екстреної швидкої допомоги. Інтенсивний безоплатний курс для містян організували у багатопрофільній лікарні “Вітацентр”.

Про це Суспільному повідомила начальниця відділу маркетингу медзакладу Карина Андропова.

Перевірити безпеку навколо, наявність свідомості у людини, яка потребує допомоги, поновити працездатність чи проходження дихальних шляхів та негайно звернутись до спеціалістів за телефонами 103 або 112. Цей алгоритм повинен наразі знати кожен, каже тренерка з першої допомоги товариства “Червоного хреста” Юлія Олефіренко.

медицина
Юлія Олефіренко. Фото: Суспільне Запоріжжя

"Основне завдання — це навчити допомагати собі та допомагати оточуючим в ситуації коли є якісь надзвичайні моменти, є якісь поранення або кровотеча. Сенс у тому, що людина, яка не має інформації може розгубитися, а коли вже людина знає що їй потрібно робити — їй набагато і психологічно, і фізично, і морально надати допомогу", - каже вона.

Заняття інтенсивного курсу сьогодні, за підрахунками Суспільного, відвідало близько сорока людей. Це як працівники “Вітацентру” так і мешканці міста, котрі дізнались про це заняття з соціальних мереж.

медицина
Фото: Суспільне Запоріжжя

"Ми можемо бачити різне. Інколи, на жаль, у наші часи ми можемо бачити дуже сильні кровотечі, і це також бентежить. Може бути, що просто хтось зомлів і це також буде бентежити. Все по різному. Найголовніше це просто зупинитися, самому собі сказати: “я зараз знаходжуся тут, я маю навички, я можу надати допомогу”, - пояснює Юлія.

медицина
Фото: Суспільне Запоріжжя

"Потрібно зробити глибокий вдих та видих, і надавати її. Якщо ви розумієте, що ви не можете надавати допомогу, ви переживаєте, ви сумніваєтесь у своїх діях, тоді можна запросити когось, щоб надали допомогу. Покликати людей — зверніть увагу, тут людині погано, давайте щось разом зробимо. І тоді коли люди гуртуються, то їм легше надавати допомогу, тому що вони відчувають підтримку", - додає вона.

За словами Карини Андропової практичні заняття інтенсивного курсу з надання першої медичної допомоги відбуватимуться по буднях о 12-й годині.

Як вберегти тварин від стресу під час обстрілів — поради експертів

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок