Війна згуртувала ще більше: як черкасці допомагають захисникам

Війна згуртувала ще більше: як черкасці допомагають захисникам

Війна згуртувала ще більше: як черкасці допомагають захисникам
. Суспільне Черкаси

Черкасці різного віку приїздять до комітету самоорганізації населення "Дніпровський" і готують допомогу захисникам України: збирають одяг, шиють подушки та плетуть сітки. Війна всіх згуртувала, розповіла Суспільному голова комітету самоорганізації населення "Дніпровський" Любов Здоровенко.

За словами пані Любові, люди різного віку приїздять до них звідусіль. Війна згуртувала родини, сусідів та жителів кількох мікрорайонів.

До повітряної тривоги у "Дніпровському" не прислухаються, бо у комітеті звуки свої: шиють, ріжуть і плетуть.

Понад п’ятсот подушок, десяток сіток та пів сотні ковдр за шість днів війни волонтери передали тим, хто захищає Україну, розповіла Любов Здоровенко.

Черкасці шиють подушки, плетуть сітки і збирають продукти для захисників
Голова черкаського мітету самоорганізації населення "Дніпровський»"Любов Здоровенко. Суспільне Черкаси

"Збираємо продукти, передаємо відразу хлопцям. У нас є волонтери, які знають, куди та що треба. Вже поїхали на базу, щоб закупити ліхтарики. Також є ковбаса, сир, чай, кава", – розповіла голова комітету самоорганізації.

Постійно телефонують волонтери й охочі допомогти, сказала пані Любов.

Світлана і Таміла ковдри й подушки набивають синтепоном. Працюють до перемоги:

"У нас немає іншого вибору, як перемогти. Бо як вчиняють із людьми, які приходять у чужий будинок?", – прокоментувала Таміла Левченко.

Черкащанка Світлана Левченко розповіла, що стараються допомогти бійцям.

"Стараємося для наших бійців допомогти, щоб їм тепліше було. Хоч деякий час поспати на нормальних подушках", – сказала Світлана.

Щодня люди приносять теплий одяг. Волонтерки все відсортовують, аби в разі потреби зігріти як евакуйованих людей, так і всіх, хто цього потребує, розповіла Валентина Масоха:

"На дитсадок, на інтернати, на будинок пристарілих, де який одяг є".

Оксана Панасенко шиє білизну, Зоя Посипайко — стрічки.

"Допомагаємо, чим можемо, у вільний час прибігаємо. Для наших захисників, наших хлопців", – розповіла пані Зоя.

Черкасці шиють подушки, плетуть сітки і збирають продукти для захисників
Черкасці в комітеті самоорганізації готують допомогу для захисників. Суспільне Черкаси

Волонтери потребують основи для сіток та кольоровий скотч, сказала Любов Здоровенко.

"У кого є рибальські сітки, капронові. В кого є можливість – зателефонуйте нам, ми можемо і самі забрати. Кольоровий скотч: зелений, синій, помаранчевий і жовтий", – розповіла Любов Здоровенко.

Начальник відділу підтримки громадянського суспільства Черкаської міськради Олексій Дубовий розповів телефоном, що в Черкасах 18 комітетів самоорганізації населення. Всі вони працюють задля української армії.

"Хтось збирає речі, хтось плете сітки, як комітети "Дніпровський" і "Перемога". Інші збирають продукти. "Дахнівський", наприклад, допомагає в організації блокпостів", – сказав він.

У такій підготовці найважливіше – це перемогти ворога, вважають волонтери. За їхніми словами, Україна переможе, бо українські солдати міцні, а волонтери роблять все для того, щоб пошвидше повернутися до звичного життя.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок