Тиждень війни з Росією. Хроніка подій в Одеській області

Тиждень війни з Росією. Хроніка подій в Одеській області

Тиждень війни з Росією. Хроніка подій в Одеській області
. 28 окрема механізована бригада імені Лицарів Зимового Походу

Триває сьомий день нападу РФ на територію України. За ніч 2 березня обстрілів та вибухів у Одесі не зафіксували. Всі події Одещини у хроніці Суспільного.

13:26 Обстріли відбуваються зі сторони моря — повідомив голова Громадської ради при Одеській ОДА Сергій Братчук

13:17 В Одесі чутно вибухи

13:07 2 березня електротранспорт в Одесі працює з 7:00 до 17:00.

На маршрути вийшли 30 трамваїв та 30 тролейбусів. Пасажиропотік дуже низький, у разі його підвищення вагони додадуть, повідомили у міськраді.

13:03. Російські війська продовжують підготовку до проведення морської десантної операції на Чорноморському узбережжі України (райони Затока, Одеса), повідомили у генштабі ЗСУ. Військові зафіксували розгортання корабельних груп флоту у відкритому морі.

12:22. "На аптечні склади прийшло постачання ліків у понеділок та вівторок, наразі товари поступово розходяться по місту, черг немає", повідомив директор Департаменту охорони здоров‘я Одеської міської ради Левон Нікогосян. За словами чиновника, усі лікарні міста укомплектовані, у тому числі військові шпиталі.

12:03. "Тих, хто розганяє фейки, чекатиме відповідальність. Я знаю, хто це робив". Для територіальної оборони Одеси закупили рації, спецодяг, автомобілі та генератори, заявив міський голова Одеси Геннадій Труханов.

11:02. Про сигнал повітряної тривоги сповіщатимуть церковні дзвони та динаміки міських шкіл — міський голова Одеси Геннадій Труханов. Він додав, що в районі Кримського бульвару, а також Малиновського та Київського району встановлені додаткові сирени.

10:59. В Одесі відбій повітряної тривоги.

10:52. В Ізмаїлі відбій повітряної тривоги

10:36. Зеленський призначив головою Одеської обласної держадміністрації Максима Марченка. У 2015-2017 роках він був командиром 24-го окремого штурмового батальйону "Айдар". У 2017 році був призначений на посаду заступника командира 92-ї окремої механізованої бригади. Починаючи з травня 2018 року – командир 28 механізованої бригади.

10:25. В Одесі та Ізмаїлі повітряна тривога.

9:34 АТ "Укрзалізниця" запускає новий евакуаційний рейс з Одеси. Вагон рушить о 22:30 до Ужгорода.

8:56 У соціальних мережах шириться інформація про те, що питну воду в Одесі не можна вживати через брак хлору та недостатнє очищення. За інформацією від прессекретаря філії "Інфоксводоканал" Сергія Чабана, у місті тече вода, яка знезаражується на європейському обладнанні. Її хімічні показники контролюють цілодобово.

8:39

7:26. "У Чорноморській операційній зоні ворог здійснює розгортання корабельної групи та продовжує підготовку до проведення морської десантної операції".

За даними Генштабу ЗСУ, російські окупанти продовжують завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах критичної інфраструктури, аби залякати населення.

1:07. Волонтерський центр бригади Територіальної оборони створив колцентр, до якого можна повідомляти про підозрілих людей та предмети, повідомив Підполковник МВС у відставці Владислав Сердюк. Колцентр працює за наступними номерами:

  • 0983323962
  • 0936056639
На початок