Вибух у Житомирі. Що відомо

Вибух у Житомирі. Що відомо

Вибух у Житомирі. Що відомо
. Суспільне Житомир

27 лютого близько 17.10 в місті було чутно звук потужного вибуху. Про це повідомляє працівниця Суспільного Олена Слободенюк, котра в цей момент перебувала у приміщенні житомирського телецентру.

За її словами, після вибуху була відчутна вібрація у приміщенні, схожу на ту, яка буває від землетрусу. Вже після вибуху прозвучала сирена, що сигналізувала повітряну тривогу, а за 15-20 хвилин - ще одна сирена "Працює оборона". Попередньо вибух стався на околицях Житомира – снаряд було випущено з боку Київської траси, зі сторони Білорусі.

У коментарі Суспільному жителька мікрорайону, де орієнтовно стався вибух, Наталія Якимчук розповіла, що вони теж разом з вибухом чули вібрацію, від чого затремтіли вікна.

"Видно було дим з боку Київської траси. Вибух був один", - каже Наталія.

Ще одна жителька Мар'янівки Ірина розповіла Суспільному, що від вибуху у одній з місцевих шкіл повилітали вікна.

У коментарі Суспільному житомирский голова Сергій Сухомлин сказав, що вибух був не один, а два.

"Ракетний удар прийшовся на об'єкт, де поруч є приватний житловий сектор. Було два приходи", - сказав Сергій Сухомлин.

Суспільне звернулося за коментарем до власника Житомиського аеропорту Олексія Янчука, який сказав в коментарі Суспільному, що аеропорт цілий.

Житомирян просять не публікувати фото вибуху в мережах, аби не допомагати коригувати дії військам, які стріляли по Житомиру.

ОНОВЛЕНО на 19.37

Орієнтовно близько 19.05 ще до відміни сирени "Працює оборона" в місті знову пролунала бойова сирена. З того часу сирена періодично лунає. Короткої сирени, яка дає дозвіл виходити з укриттів ще не було.

19.43 в телеграм-каналі Житомирської міськради з'явилося текстове повідомлення про те, що тривога закінчилася.

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин вийшов у прямий ефір в телеграмі і сказав, що затримали двох людей, в одного з яких був пістолет.

Читайте головні новини Житомирщини у нашому Telegram, Instagram та Viber

На початок