У Сумах йдуть бої, в Охтирці — обстріли. Яка ситуація в області

У Сумах йдуть бої, в Охтирці — обстріли. Яка ситуація в області

У Сумах йдуть бої, в Охтирці — обстріли. Яка ситуація в області
. Фейсбук: Сумська обласна військова адміністрація

Наразі в Сумах йдуть бої. Про це повідомляють у Сумській військовій адміністрації.

О 9.30 через Юнаківку пройшла колона ворога. На Суми йде важка техніка. З Курської заїжджають бензовози. Сумська тероборона затримала техніку ворога на Курському проспекті.

Двох російських військових було поранено та доставлено до лікарні. Одного затримали. За його словами, він був замикаючим колони бензовозу, а прямували вони до села Березівка. Це Охтирський район. У машині було знайдено карту місцевості з позначками.

Відео — за посиланням, відео з полоненим — нижче.

В Охтирці почався артобстріл системами залпового вогню — спецкор Суспільного в Охтирці.

Ситуація в Кролевецькій громаді контрольована, про це розповів міський голова Віктор Лехман. Другу добу ведуть патрулювання всієї громади силами місцевої територіальної оборони. Випадків порушення громадського порядку та мародерства не було. В межах Кролевця та інших населених пунктів громади ворожої військової техніки немає.

В області ніч пройшла спокійно, але були перестрілки навколо міст Сумської області, повідомив сьогодні зранку в відеозверненні голова Сумської військової адміністрації Дмитро Живицький. За його словами, органи місцевого самоврядування повідомляють: у деяких пунктах російська техніка відійшла від кордонів, вглиб РФ.

"Очевидно, що проводиться передислокування техніки і військ на території самої Росії або вони відводять частково техніку від наших кордонів. Це південна частина кордонів Сумської області з Російською Федерацією", — зазначив він.

Шостка — в обороні, навколо міста стоять блокпости, організовані Військовою радою спільно з Національною гвардією України, додав Живицький. Вночі був проліт літаків над Конотопом. За його словами, вони прямували вглиб країни. У Конотопі частково запускають трамвайний рух. Намагаються відновити роботу магазинів.

"Сьогодні на території області спостерігається менш активний рух ворожої техніки. На території населених пунктів розбиті тимчасові табори ворога, системи залпового вогню залишаються біля найбільших міст Сумщини", — зазначив він.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок