Майже 36 тис. грн моральної та матеріальної шкоди має виплатити Роменська міськрада роменчанці

Майже 36 тис. грн моральної та матеріальної шкоди має виплатити Роменська міськрада роменчанці

Майже 36 тис. грн моральної та матеріальної шкоди має виплатити Роменська міськрада роменчанці
. Суспільне Суми

Суд вирішив, що управління ЖКГ Роменської міської ради повинно заплатити мешканці міста Ромни грошову компенсацію — майже 11 тис. грн матеріальної та 25 тис. грн моральної шкоди. Про це йдеться на сайті Сумського апеляційного суду.

У січні 2019 року позивачка травмувалася на одній із зупинок громадського транспорту у Ромнах. Сталося це через не посипані тротуари. Жінка втратила свідомість, а прийшла до тями в травматологічному відділенні Роменської районної лікарні. Через падіння у роменчанки стався закритий перелом правової ноги та розрив зв'язок з вивихом стопи. На лікування жінка витратила майже 13 тис. грн.

Роменська міська рада компенсувала жінці 2 тисячі гривень. Після цього роменчанка звернулася до Роменського міськрайонного суду з позовом. В ньому вона зазначила, що Комунальне підприємство "Комбінат комунальних підприємств" Роменської міськради не дотримувалось правил благоустрою та несвоєчасно усунула ожеледицю. Жінка попросила стягнути з відповідачів матеріальну шкоду в розмірі 12 747 грн 69 коп. та моральну – 53 000 грн.

Суд першої інстанції частково задовольнив позов жінки. Він стягнув з управління житлово-комунального господарства майже 10 тис. грн матеріальної та 25 тис. грн моральної шкоди.

Таке рішення ні позивачку, ні відповідача не влаштувало, сторони звернулися з апеляційними скаргами до Сумського апеляційного суду. Жінка попросила стягнути з відповідача повну суму. З`ясувалося, що через падіння роменчанка залишилася інвалідом.

Управління ЖКГ також попросило скасувати рішення суду першої інстанції та ухвалити нове, яким у задоволені позову відмовити. Представники управління зазначили, що чистити зупинки громадського транспорту повинно робити КП "Комбінат комунальних підприємств" Роменської міської ради, з яким управління уклало відповідний договір.

Апеляційний суд Сум розглянув матеріали справи та колегія суддів відмовила у задоволені скарг, а рішення Роменського міськрайонного суду залишили без змін.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок