Народна депутатка заявила про громадянство РФ депутата Харківської облради, він заперечує

Народна депутатка заявила про громадянство РФ депутата Харківської облради, він заперечує

Народна депутатка заявила про громадянство РФ депутата Харківської облради, він заперечує
. oblrada.kharkov.ua | Ірина Фріз/Facebook

Народна депутатка від "Європейської солідарності" Ірина Фріз заявила про російське громадянство заступника голови Харківської облради, депутата "Опозиційної платформи — За життя" Богдана Мальованого. Він стверджує, що це не відповідає дійсності.

Інформацію про громадянство РФ у заступника голови облради Фріз отримала від "виборців-патріотів", стверджує депутатка.

"Як народний депутат України вимагаю від голови обласної ради та Служби безпеки України терміново надати інформацію щодо проходження спецперевірки заступником голови Харківської облради Богданом Мальованим, а також наявності чи відсутності в нього громадянства Російської Федерації", — написала 14 лютого Фріз.

Серед документів, оприлюднених депутаткою, заява до Федеральної міграційної служби Росії, в якій Мальований, уродженець Донецької області, у 2014 році просить видати йому російський паспорт.

Депутатка ВР заявила про громадянство РФ заступника голови облради у Харкові: він відреагував
Ірина Фріз/Facebook

На ще одному документі, водійському посвідченні, виданому у 2014 році, адресою водія вказано Ростов-на-Дону.

У коментарі Суспільному Богдан Мальований заперечив наявність російського громадянства.

"Вперше чую, що я є громадянином ще якоїсь держави. Я ніяких заяв на інше громадянство не писав. Я є громадянином України, живу в Україні, ніяких інших громадянств не отримував", — сказав заступник голови облради.

Громадська організація "Харківський антикорупційний центр" повідомляє, що дані Мальованого є на сайті Федеральної податкової служби: "Виявилося, що за даними, які вказані на скрінах, можна дізнатися російський ІНН Богдана Мальованого. Тобто дані, щодо власника паспорту, дати його народження та дати отримання російського документу — підтверджуються".

Що відомо

  • 28-річного депутата фракції "Опозиційна платформа — За життя" Богдана Мальованого у листопаді 2021 року обрали на посаду заступника голови Харківської облради.
На початок