У Харкові вирішили призупинити роботу "Барабашово" — одного з найбільших ринків України

У Харкові вирішили призупинити роботу "Барабашово" — одного з найбільших ринків України

У Харкові вирішили призупинити роботу "Барабашово" — одного з найбільших ринків України
. Оригінальне

Торговельний центр "Барабашово" має припинити роботу з 17 березня у зв'язку із загрозою розповсюдження коронавірусу.

Таке рішення ухвалили на сьогоднішньому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє кореспондент Суспільного з міськради.

На засідання комісії заступниця мера Світлана Горбунова-Рубан звітувала про результати перевірок протиепідимічних заходів на ринках у місті. Найбільше питань чиновників було до роботи ринку "Барабашово". На засіданні демонстрували фрагменти відео перевірки ринку.

У першій редакції проєкту рішення комісії йшлося про припинення роботи усіх торговельних ринків і майданчиків, на яких реалізуються непродовольчі товари.

Під час обговорення питання заступниця мера Світлана Горбунова-Рубан внесла пропозицію щодо перегляду цього пункту.

"Ми написали у проєкт, що нам необхідно припинити роботу торгових ринків та майданчиків, в яких реалізуються непродовольчі товари... Я би вивела з цього речення "ринки зі змішаною торгівлею". Ми повинні з ними серйозно, їх зрозуміти. І, може, для початку ми рекомендуємо власникам ринків зі змішаною торгівлею провести реорганізаційні заходи, які б зменшили торгові місця, на який торгується непродовольчими товарами. А місця з продовольчими товарами ми все-таки готові залишати, тому що вони необхідні нашому населенню. Другий момент — ми пропонуємо закрити усі магазини секонд-хенду, тому що невідомо, коли завезений товар, звідки", — сказала Горбунова-Рубан.

В результаті рішення прийняли з правками.

Після засідання Горбунова-Рубан підтвердила: робота "Барабашово" має бути призупинена.

"Ми маємо тільки один найбільший в Україні торговий ринок — ринок, що знаходиться на станції "Академіка Барабашова". Ми на сьогодні маємо призупинити його роботу для того, щоб ліквідувати дуже ризикований майданчик з великим скупченням людей", — сказала Горбунова-Рубан.

У коментарі Суспільному речник ТЦ "Барабашово" Сергій Зайцев сказав, що адміністрація ринку чекатиме офіційного документу.

"Якщо не зачиняються інші торговельні майданчики, якщо "Барабашово" розглядається ледь не єдиним об’єктом, який має бути закритим, якщо міськрада двічі за тиждень прицільно перевіряє "Барабашово" і забуває про інші торговельні об’єкти... Все це змушує мене зробити висновок про упередженість і приватні інтереси. Треба побачити якісь офіційні документи", — сказав Зайцев.

UPD: Окрім ринку "Барабашово", також зачиняють ТЦ "Квінта", цю інформацію журналістам Суспільного підтвердив речник мерії Юрій Сидоренко.

За інформацією з офіційного Telegram-каналу Геннадія Кернеса, на карантин закривається також ринок "Спартак" на Салтівському шосе, про який говорили на комісії.

Як відомо:

  • Площа ТЦ "Барабашово" — 322 000 м², там розташовано понад 16 тисяч магазинів. Щодня ринок відвідують більш від 70 до 200 тисяч покупців.
На початок