На Волині досі відсторонені від роботи понад пів тисячі невакцинованих освітян

На Волині досі відсторонені від роботи понад пів тисячі невакцинованих освітян

Ексклюзивно
На Волині досі відсторонені від роботи понад пів тисячі невакцинованих освітян
. Фото: Суспільне Волинь

Від роботи у школах ти дитячих садочках на Волині досі залишаються відстороненими від роботи 537 невакцинованих працівників. Про це в коментарі Суспільному розповіла заступниця обласного управління освіти Тетяна Соломіна.

Серед відсторонених – 167 працівників закладів дошкільної освіти та 370 працівників шкіл.

Тетяна Соломіна говорить: серед відсторонених невакцинованих працівників шкіл значна частина – це технічний персонал як правило старшого віку. Про нестачу кадрів вчителів у школах, у зв'язку з відстороненням, нині не йдеться. З її слів, у випадку, якщо в закладі немає вільних фахівців, то залучають фахівців інших навчальних закладів.

"Або приймається людина на роботу за строковим договором, де таким чином діти отримують інформацію в межах освітнього процесу в повному обсязі", – додала Тетяна Соломіна.

Наразі одужали та мають COVID-сертифікат про одужання 212 працівників дитсадків і 277 працівників шкіл. Протипоказання до вакцинації проти коронавірусної хвороби мають 77 працівників дитсадків та 272 працівники шкіл Волині.

Як повідомляло Суспільне раніше, всього на Волині є 38 150 освітян, а також 588 загальноосвітніх навчальних закладів.

Що відомо

  • Торік 22 вересня Міністерство охорони здоров'я запровадило обов'язкові щеплення від коронавірусу для працівників закладів освіти, працівників міністерств, органів влади та місцевих державних адміністрацій.
  • Відсторонення працівників та держслужбовців проводять за наказом або розпорядженням керівника держоргану (держслужби) або підприємства, установи, організації з обов’язковим доведенням його до відома особам, які відсторонюються. Водночас строк відсторонення встановлюється "до усунення причин, що його зумовили".
  • З 8 листопада на Волині офіційно відсторонили від роботи 995 невакцинованих працівників освітніх закладів.
На початок