Вчені назвали нещодавно відкритий вид жаби на честь екоактивістки Грети Тунберг

Вчені назвали нещодавно відкритий вид жаби на честь екоактивістки Грети Тунберг

Вчені назвали нещодавно відкритий вид жаби на честь екоактивістки Грети Тунберг
. Mongabay

Вчені, які відкрили новий вид маленької деревної жаби, назвали його на честь шведської екоактивістки Грети Тунберг.

Новий вид жаби дослідники виявили під час експедиції на гору Чуканті в Панамі, де мешкають багато унікальних та ендемічних видів, передає Mongabay. Протягом останніх десяти років територія втратила понад 30% свого лісового покриву.

Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Zookeys, висотні види, такі як дощова жаба Грети Тунберг (Pristimantis gretathunbergae), вразливі для дрібномасштабних змін навколишнього середовища та зміни клімату та "зазнають постійного ризику зникнення".

Дощова жаба імені екоактивістки має розмір від 3 до 4 см завдовжки та більшу частину части ховається у бромелієвих, листяних рослинах, прикріплених до дерев. Як зазначили вчені, їхні характерні чорні очі рідко трапляються серед деревних жаб у Центральній Америці.

Що відомо

  • Група науковців з Австралії відкрила новий вид багатоніжок, у яких налічується 1306 ніг – це найбільша кількість кінцівок, виявлена у тварини.

Читайте також

У Бразилії виявили новий вид динозаврів, які жили 70 мільйонів років тому

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок