Метро у Харкові зупиняли через порив мереж компанії "Житлобуд-1"

Метро у Харкові зупиняли через порив мереж компанії "Житлобуд-1"

Доповнено
Метро у Харкові зупиняли через порив мереж компанії "Житлобуд-1"
. Суспільне Харків

Труба водопостачання, через порив якої 11 січня на півтори години зупиняли рух метро в частині Холодногірсько-Заводської лінії, не належить "Харківводоканалу".

Про це Суспільному повідомила речниця комунального підприємства "Харківводоканал" Тамара Редько. За її словами, порив стався на трубі 500 мм, що перебуває на балансі компанії "Житлобуд-1".

Водогін прорвало на вулиці Клочківській, 23 близько 5:00, йдеться в оперативному зведенні про події в регіоні за добу на сайті Харківської облдержадміністрації.

"Вода через вентиляційні шахти стала потрапляти в тунель метрополітену на перегоні між ст. "Майдан Конституції" та "Центральний ринок". Рух поїздів в напрямку ст. "Центральний ринок" було тимчасово припинено. На трубопроводі розпочато ремонтні роботи. О 07.08 год. рух поїздів відновлено в повному обсязі", — сказано у повідомленні.

Чи є пошкодження в метрополітені і чому стався порив, Суспільне намагається з'ясувати у підземці та "Житлобуді".

Доповнено, 15:02. Голова наглядової ради приватного акціонерного товариства "Трест Житлобуд-1" Олександр Харченко телефоном у розмові з кореспондентом Суспільного сказав, що йому невідомо про ситуацію з поривом на водогоні та висловив сумнів, що труба належить компанії.

Що відомо

  • З 5:30 до 7:08 у Харкові не працювала частина станцій Холодногірсько-Заводської лінії метрополітену. Рух поїздів виконували від станції "Індустріальна" до станції "Проспект Гагаріна". В решті станцій рух призупинили з міркувань безпеки через порив мережі водопостачання, повідомив Суспільному речник метрополітену Олексій Бітнер.
На початок