У Бразилії скеля обвалилася на туристичні катери: семеро людей загинули, понад 30 постраждали

У Бразилії скеля обвалилася на туристичні катери: семеро людей загинули, понад 30 постраждали

У Бразилії скеля обвалилася на туристичні катери: семеро людей загинули, понад 30 постраждали
. АР

На озері Фурнаш у бразильському штаті Мінас-Жерайс частина скелі впала на три туристичних катери. У результаті інциденту загинули семеро людей, щонайменше 32 туристи дістали поранення та 20 вважаються зниклими безвісти.

Як повідомляє телеканал CNN Brasil, обвал скелі стався вдень 8 січня. Зазначається, що кам'яна вежа раптово відокремилася від стіни каньйону і впала на прогулянкові катери, утворивши величезну хвилю над озером. Після інциденту два катери затонули.

Загалом постраждали 32 туристи. Зокрема, 23 людини отримали легкі травми, ще дві з відкритими переломами перебувають на лікуванні в Санта-Каса в муніципалітеті Піумхі. На місці трагедії триває пошукова операція та проводиться розслідування причин події.

Губернатор штату Мінас-Жерайс Ромеу Зема заявив, що обвал гірських порід могли спровокувати сильні опади в регіоні. Також він висловив співчуття сім'ям загиблих.

"Сьогодні ми переживаємо біль трагедії в нашому штаті, викликаний зливами, які призвели до обвалення кам'яної стіни в озері Фурнаш в Капітоліо. Робота Корпусу рятувальників триває. Я співчуваю сім'ям у цей скрутний момент. Ми продовжуватимемо діяти, щоб надати необхідну підтримку і допомогу", – сказав він, передає La Nation.

Що відомо

  • У вересні 2021 року у мексиканському штаті Мехіко уламок скелі впав на житлові будинки. У результаті обвалу загинула людина, ще щонайменше десятеро зникли безвісти.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок