Google проклав інтернет-кабель між США та Чилі

Google проклав інтернет-кабель між США та Чилі

Google проклав інтернет-кабель між США та Чилі
.

Компанія Google проклала дном Тихого океану перший міжнародний оптоволоконний кабель Curie, який з'єднав між собою дата-центри пошуковика в Лос-Анджелесі (США) і Вальпараїсо (Чилі).

Про це повідомляє видання Engadget.

Протяжність інтернет-дроту – 10 500 кілометрів, при цьому сигнал посилюється кожні 100 кілометрів. Загальна пропускна здатність кабелю – 72 Тбіт/с. В експлуатацію Curie введуть у другому кварталі 2020 року. Передбачається, що кабель зможе працювати 15-25 років.

Curie складається з чотирьох волоконно-оптичних пар по 18 Тбіт/с кожна. Його товщину можна порівняти з садовим шлангом, кажуть у компанії. Для більшої надійності кабель обгорнутий товстими шарами сталевого дроту, міді і водозахисного шару. У Google стверджують, що жодного шкідливого впливу на навколишнє середовище він не має.

За словами представників компанії, по оптоволокну сьогодні проходить 98% їхнього трафіку. Разом з тим, у таких регіонах, як Чилі, наявних кабелів вже недостатньо – їх пропускна здатність занадто маленька, а термін експлуатації добігає кінця.

Через Curie буде йти трафік не лише з Чилі, а й з інших країн Латинської Америки. Також у Google мають намір розгалузилася кабель і прокласти другу гілку до Панами. Через неї планується пустити центральноамериканський трафік.

На початок