У Запоріжжі пасажири понад добу не можуть вилетіти до Єгипту

У Запоріжжі пасажири понад добу не можуть вилетіти до Єгипту

Оновлено
У Запоріжжі пасажири понад добу не можуть вилетіти до Єгипту
. Фото: Суспільне Запоріжжя

У Запорізькому міжнародному аеропорті близько 200 пасажирів понад добу чекають вильоту літака до курорту Шарм-ель-Шейх у Єгипті. Наразі їм повідомили, що літак не може злетіти через зледеніння корпусу.

Про це Суспільному повідомила пасажирка рейсу QU 6132 авіакомпанії Azur Air Ukraine Наталія Шевчук.

За її словами, пасажири прибули до аеропорту близько п'ятої ранку 28 грудня і чекали на виліт о 8:00, але їм довелося бути у терміналі протягом всього дня, приблизно опівночі їх розселили по готелях.

29 грудня пасажири повернулися до аеропорту близько 11:00, і о 15:20 їм оголосили про посадку на літак, втім вильоту так і не сталося. Екіпаж повідомив, що гвинти літака заморожені і привести їх у робочий стан не вдається.

"Нам сказали, що зараз нас знову будуть знімати з літака, де ми просиділи 4 години. Зараз ми майже всі зібралися, одяглися, але тепер проблема з трапом — трап не подають. Він примерз або щось із ним сталося. Ми перебуваємо в літаку, знову одягнуті в очікуванні того, що нас виведуть. Це знущання", 29 грудня о 19:30 прокоментувала Наталія Шевчук Суспільному Запоріжжя.

Також, за словами жінки, капітан-пілот назвав причиною затримки рейсу зледеніння правої сторони борту та гвинтів, яке не можуть усунути співробітники Запорізького міжнародного аеропорту.

У Запоріжжі пасажири понад добу не можуть вилетіти до Єгипту
На сайті аеропорту рейс позначений як відкладений. Фото: Суспільне Запоріжжя

На офіційних ресурсах Запорізького міжнародного аеропорту коментарів не публікували. Зв'язатися із контактною особою компанії-перевізника журналістам Суспільного Запоріжжя не вдалося - мобільний оператор повідомляє, що номер "поза зоною". За умови конфіденційності нам повідомили: літак, що мав виконувати рейс QU 6132, проходить обов'язковий передполітний технічний огляд.

Оновлено:

Суспільне зв'язалося з Дар'єю Головешко, фахівчинею із зовнішньої комунікації КП "Міжнародний аеропорт Запоріжжя":

"29 грудня у Міжнародному аеропорту "Запоріжжя" були виконані усі заплановані рейси, у тому числі додаткові, що з’явились внаслідок відмін 28 грудня. Щодо ситуації із рейсом до Єгипту Azur Air Airlines – прохання звернутись за коментарями до представників авіакомпанії", – сказала вона.

Як повідомила кореспондентка Суспільного Запоріжжя Олена Черкун, після 20:00 пасажирів зняли з літака та доставили до терміналу.

У Запоріжжі пасажири понад добу не можуть вилетіти до Єгипту
Фото: Суспільне Запоріжжя

Після цього пасажири спілкувались з представниками компанії-перевізника, дехто також і з консультантами туроператора, послугами якого скористались. Як повідомив туроператор "Анекс Тур" на офіційній сторінці в Facebook:

"У зв'язку з погодними умовами, рейс QU 6231 Запоріжжя - Шарм ель Шейх переноситься на 07.00 30.12.2021 за місцевим часом".

У Запоріжжі пасажири понад добу не можуть вилетіти до Єгипту
Понад добу не можуть вилетіти до Єгипту із Запоріжжя пасажири рейсу QU 6132. Фото: Суспільне Запоріжжя

Людям запропонували заповнити бланки щодо матеріальної компенсації вартості польоту, а також поселення в готелі.

Оновлено 30 грудня:

За словами Жанни Подчасової представниці авіакомпанії Azur Air Airlines, очищенням літака від обледеніння займається товариство з обмеженою відповідальністю "Запорізька хендлінгова компанія". На телефонні дзвінки кореспондентів Суспільного представники підрядника не відповіли.

Як повідомила Суспільному Дар'я Головешко, фахівчиня із зовнішньої комунікації КП "Міжнародний аеропорт Запоріжжя", 30 грудня запланований рейс було виконано. Пасажири прилетіли до пункту призначення.

Читайте нас у Telegram

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber

На початок