В Україні впроваджуються нові позначки у посвідченнях водія з 29 грудня

В Україні впроваджуються нові позначки у посвідченнях водія з 29 грудня

В Україні впроваджуються нові позначки у посвідченнях водія з 29 грудня
. Суспільне Миколаїв

Нововведення щодо видачі посвідчення водія та допуску громадян до керування транспортними засобами набули чинності сьогодні, 29 грудня. Відтак особи, що складали іспит на авто з автоматичною коробкою передач матимуть відповідну позначку у посвідченні і зможуть їздити лише на таких автівках — ті хто на "механіці" — зможуть керувати обома видами авто.

Про це повідомляється на сайті Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України.

"Головним кейсом стали нові позначки у посвідченнях водія. (…) у вигляді коду "78" у графі 12 документа уже зазначатиметься позначка про складання практичного іспиту на транспортному засобі з автоматичною коробкою передач. За наявності такої водії зможуть керувати авто лише з автоматичною коробкою передач, а за її відсутності — з будь-якою", — йдеться у повідомленні відомства.

Там відзначили, що такі нововведення є кроком до приведення бланку національного посвідчення водія у відповідність до міжнародних стандартів.

Як відомо, на посвідченні водія інформація про обмеження в керуванні транспортним засобом відображатиметься у вигляді кодів, як у країнах ЄС, а не піктограм, як це було раніше.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Що відомо

  • В "Укрпошті" повідомили, що з 5 листопада українці можуть отримати поштою водійське посвідчення, замовлене онлайн. Оформити доставку можна в Електронному кабінеті водія, а отримати – в будь-якому відділенні поштового оператора.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок