"Жовтий" рівень небезпечності: на Черкащині прогнозують хуртовини

"Жовтий" рівень небезпечності: на Черкащині прогнозують хуртовини

"Жовтий" рівень небезпечності: на Черкащині прогнозують хуртовини
. Суспільне: Черкаси

На Черкащині 28 грудня синоптики прогнозують погіршення погодних умов. Циклон з півдня принесе снігопади та хуртовини на фоні морозної погоди, розповів Суспільному начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

"Вдень 28 грудня, внаслідок виходу активного циклону з акваторії Чорного моря, очікується ускладнення погодних умов: значний сніг (покрив 10-20 сантиметрів), пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця", — повідомив головний синоптик області.

Він також додав, що такі погодні умови відповідають першому рівню небезпеки — "жовтому"Такі погодні умови можуть призвести до порушень роботи служб електропостачання, зв’язку, будівництва, комунального господарства та до порушення, а на окремих ділянках доріг до припинення, руху автотранспорту..

"Жовтий" рівень небезпечності: на Черкащині прогнозують хуртовини
Попередження від Черкаського обласного гідрометцентру. Черкаський обласний гідрометцентр

Вночі стовпчики термометрів опустяться до 11° морозу, вдень очікується 3-8° морозу.

Віталій Постригань додав, що як правило, такі погодні умови спричиняють відключення енергозабезпечення деяких населених пунктів та порушення руху транспорту на дорогах.

За словами речника Патрульної поліції області Олексія Драгуна, поліція просить черкащан бути уважними за кермом:

"Дотримуйтесь безпечної дистанції, не перевищуйте швидкість руху, утримуйтесь від різкого гальмування, порушень правил обгону, маневрування", — зауважив Драгун.

У разі надзвичайної ситуації, додав він, звертайтеся на спецлінію "102" або повідомляйте аварійні служби.

Що відомо

В умовах антициклону, при ясному небі та слабкому вітрі, повітря минулої ночі (27 грудня) вихолоджувалося до 11-13º морозу, розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок