Іспанський міністр закликав громадян їсти менше м'яса задля збереження планети

Іспанський міністр закликав громадян їсти менше м'яса задля збереження планети

Іспанський міністр закликав громадян їсти менше м'яса задля збереження планети
. З відкритих джерел

Міністр у справах споживачів Іспанії Альберто Гарсон закликав громадян країни скоротити споживання м'яса заради свого здоров'я та запобігання кліматичним змінам.

Про це пише The Guardian.

Гарсон наголосив, що скорочення споживання м’яса, особливо яловичини, відіграє ключову роль у пом’якшенні наслідків надзвичайної кліматичної ситуації, а також дозволяє уповільнити процес опустелювання та захистити туристичну індустрію. Тому він закликав іспанців змінити свої харчові звички.

"Люди тут знають про роль парникових газів у зміні клімату, але вони схильні пов’язувати це з автомобілями та транспортом. Лише нещодавно всі почали дивитися на вплив ланцюга споживачів тварин і, особливо, на вплив яловичини. Інші країни були досить прогресивні в цьому, але в Іспанії це було табу", – сказав міністр.

Він також зауважив, що географія Іспанії надзвичайно вразлива до змін клімату.

"Якщо ми не будемо діяти, ми маємо справу не просто зі зміною клімату – це буде потрійна криза: втрата біорізноманіття, забруднення та зміна клімату", – попередив чиновник.

Ще у липні 2021 року Гарсон запустив кампанію з метою схилити людей до скорочення споживання м'яса. У своєму відеоролику він заявив, що Іспанія їсть більше м'яса, ніж будь-яка інша країна ЄС, щорічно вбиваючи 70 мільйонів свиней, корів, овець, кіз, коней і птахів. Очільник профільного міністерства зазначив, що хоча Іспанське агентство з безпеки харчових продуктів і харчування рекомендує людям з'їдати від 200 до 500 грамів м'яса на тиждень, у середньому кожен іспанець вживає понад 1 кілограм м'яса. Після цього шість м'ясних асоціацій написали Гарсону відкритого листа, в якому звинуватили його в "дискредитації" галузі.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок