З 27 грудня Чехія посилить правила в'їзду — МЗС

З 27 грудня Чехія посилить правила в'їзду — МЗС

З 27 грудня Чехія посилить правила в'їзду — МЗС
. Прага, Чехія. Фото: Depositphotos

Уряд Чехії посилює правила в'їзду до країни. Негативний результат ПЛР-тесту вимагатимуть і від вакцинованих 2 дозами громадян. Такі дані наводить українське МЗС.

Так, з 27 грудня іноземці, які не мають дозволу на постійне проживання в Чехії, повинні при в’їзді до Чеської Республіки пред’явити не старший 72 годин негативний результат ПЛР-тесту.

Негативний результат тесту не вимагатимуть від людей, які мають третю дозу вакцинації сертифікованими вакцинами, дітей до 12 років, а також дітей від 12 до 18 років, які пройшли повний курс вакцинації (2 дози).

Чехія, за даними МЗС, визнає наступні вакцини:

  • Vaxzevria (AstraZeneca);
  • Spikevax (Moderna);
  • Comirnaty (Pfizer/BioNTech);
  • Janssen;
  • Covishield.

Після вакцинації другою дозою повинно минути щонайменше 14 днів.

Що відомо

  • Станом на 24 грудня, за даними сайту worldometers, Чехія перебуває на 22 місці у світі за рівнем поширення коронавірусу. За час пандемії коронавірус виявили у понад 2,4 млн чеських громадян. Летальних випадків зафіксували понад 35,6 тисяч, одужали — 2,2 млн людей. Впродовж доби, 23 грудня, в країні виявили більш ніж 7 тисяч нових випадків коронавірусу.

Читайте також

"Скасована подія краще, ніж скасоване життя". ВООЗ закликала обмежити подорожі на різдвяні свята

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

На початок