У Харківській області рибалка провалився під кригу і потонув

У Харківській області рибалка провалився під кригу і потонув

У Харківській області рибалка провалився під кригу і потонув
. Facebook

Під час риболовлі на річці Оріль 67-річний житель Дніпропетровської області провалився під лід і потонув.

Про це повідомив начальник Харківського управління надзвичайників Олександр Волобуєв 23 грудня.

"Це сталося вчора на розмежуванні Дніпропетровської й Харківської областей, в Зачепилівській громаді. Поряд з мостом, який йде по трасі "Харків-Сімферополь". Людина проїжджала і побачила, що чоловік провалився у воду", — розповів Волобуєв.

За його словами, на місце пригоди виїхали бригади надзвичайників з Перещепино Дніпропетровської області та з Зачепилівки, а також швидка допомога з Краснограда. Чоловік перебував у воді близько пів години, помер внаслідок переохолодження, сказав Волобуєв.

У доповіді обладміністрації про оперативну обстановку у Харківській області повідомили, що потонулий — житель села Перещепино, що на Дніпропетровщині. Рятувальники підняли тіло з води близько 10:00.

За пам'яткою, розробленою ДСНС, виходити на лід можна лише, якщо його товщина не менше семи сантиметрів.

"Безпечною крига вважається, коли її товщина складає не менше, ніж 7 см. Громадянам при виході на кригу необхідно дотримуватися заходів безпеки й мати при собі рятувальні засоби: рятувальний жилет, і, як мінімум, потрібно думати й за себе, і за нещасний випадок, який може трапитися з сусідом, тож брати з собою мотузку 20-25 см", — сказав під час брифінгу директор обласного Департаменту цивільного захисту Іван Сокол.

Читайте також

Рятувальники нагадують про небезпеку на льоду: як перевірити міцність криги

На початок