507 кілограмів вторсировини за день: в Ужгороді збирають відходи на екобусі

507 кілограмів вторсировини за день: в Ужгороді збирають відходи на екобусі

507 кілограмів вторсировини за день: в Ужгороді збирають відходи на екобусі
. Суспільне Закарпаття

507 кілограмів вторсировини зібрали за перший день їзди екобуса 22 грудня в Ужгороді. Організував її керівник пункту прийому вторсировини Руслан Шварц. Разом із помічником він був на 6 локаціях: вулиці Добрянській, Доманинській, Благоєва, Кошицькій, Собранецькій та Франка. На кожній зупинялися на 15 хвилин, щоб охочі могли принести вторсировину. Все приймали безкоштовно.

екоакція
Суспільне Закарпаття

Макулатуру, скло, плівку, ПЕТ-пляшки, тару від побутової хімії та алюмінієві банки вирішив збирати в ужгородців на екобусі керівник станції заготівлі вторсировини Руслан Шварц. Робить це, адже його станція — на околиці міста й людям не завжди зручно привозити відходи туди.

"Сьогодні тестовий виїзд. 6 локацій: це мікрорайон Шахта, центр міста, Доманинці, район аеропорту та вулиця І. Франка. Це послуга безкоштовна. І взагалі це як соціальний проєкт, тобто тут немає комерційної мети, тут чисто бажання полегшити життя мешканцям нашого міста".

екоакція
Суспільне Закарпаття

За словами Руслана Шварца, гроші від вирученої вторсировини підуть на заправку та обслуговування цього ж "бусика".

Перша локація, куди виїхав Руслан з Проектної, 3 разом із своїм помічником — вулиця Добрянського. Сюди вторсировину принесла ужгородка Марія Семенюк.

"Принесли склотару, пластик й окремо кришечки від пластикових пляшок, — сказала вона. — До цього нам було доволі важко, бо просили когось із знайомих, щоб підвезли, закинули, відвезли, а зараз, ну ми живемо у центрі, дуже чудова ініціатива, нам зручно підійти сюди і віддати. Я сподіваюся, що так буде й надалі":

екоакція
Суспільне Закарпаття

Ужгородець Тарас дізнався про екобус із Facebook. За словами чоловіка, привіз папір, скло й алюмінієві банки.

"Ми принципово збираємо багато й возимо завжди туди до них на основний офіс. Ну, а тут ми поруч маємо, що вони сьогодні приїхали, то залишки всі, що в нас були, ми привезли", – сказав чоловік.

Далі зупинка на вулиці Доманинській. Ужгородець Михайло Кляп живе в цьому районі, каже: так зручніше, аніж їхати на станцію вторсировини.

"Я студентам пропагую й особистим прикладом показую, — сказав чоловік. — Це мусай робити нам, бо тільки ми можемо прибрати за собою. Я регулярно пластикові бутилочки, першим ділом, потім мішочки окремо, скло й важкий пластик".

Наступний виїзд екобуса запланований, за словами Руслана Шварца, в цю п’ятницю, 24 грудня, вже в іншу частину Ужгорода.

Читайте нас у Telegram, Viber та Instagram

На початок