Сніг та похолодання. Якою буде погода у понеділок

Сніг та похолодання. Якою буде погода у понеділок

Сніг та похолодання. Якою буде погода у понеділок
. Анна Погребна / Суспільне

У понеділок, 20 грудня, майже на всій території України спостерігатимуться опади у вигляді снігу та мокрого снігу. Вдень стовпчики термометрів у більшості регіонів коливатимуться у межах від -2 до +1 градуса, на півдні буде дещо тепліше.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

За даними синоптиків, на півночі очікується сніг, температура повітря сягне від нуля до двох градусів морозу. Вітер північно-західний, 5-10 метрів на секунду.

На сході сніг з дощем. Денна температура повітря становитиме -1...+1 градус. Вітер західний, 5-10 метрів на секунду.

У західних областях сніжитиме, стовпчики термометрів покажуть від нуля до двох градусів морозу. Вітер північно-західний, 5-10 метрів на секунду.

У центрі очікується мокрий сніг. Температура повітря сягне від -1 до +1 градуса. Вітер північно-західний, 5-10 метрів на секунду.

На півдні сніг з дощем, на Одещині – без опадів. Стовпчики термометрів покажуть до від 2 до 4 градусів вище нуля. Вітер північно-західний, 5-10 метрів на секунду.

У Криму очікується дощ, денна температура повітря сягне +2...+4 градуси. Вітер північно-західний, 5-10 метрів на секунду.

Що відомо

  • У Києві 8 грудня пройшов крижаний дощ, внаслідок чого утворилася ожеледь, на дорогах — ожеледиця. У Гідрометцентрі попередили киян про наростання шару льоду на дротах та деревах діаметром 6-19 міліметрів, а у мерії закликали громадян бути обережними задля уникнення травмування.
  • У Києві в листопаді випав перший сніг.
  • Американські дослідники із Корнелльського університету дійшли висновку, що першопричиною глобального потепління здебільшого є діяльність людей.
  • Всесвітня метеорологічна організація визнала новий плюсовий температурний рекорд для Арктики, який сягнув 38°C у російському місті Верхоянську 20 червня 2020 року.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок