В Одесі мітингували проти корупції під час карантину. Що відомо

В Одесі мітингували проти корупції під час карантину. Що відомо

В Одесі мітингували проти корупції під час карантину. Що відомо
. Суспільне Одеса

16 грудня в Одесі під будівлею прокуратури відбувся мітинг проти корупції під час карантину. Учасники вийшли з вимогою захисту від забудови історичного ареалу міста та прибережних територій. Крім того, вони вимагали звітності від прокуратури та можливості комунікувати з правоохоронцями. Про таке повідомила кореспондентка Суспільного що була на заході.

Організаторами виступили ГО "Автомайдан", ГО "Зелений лист" та медіацентр "Одеська політична платформа", на мітингу була присутня поліція діалогу. Учасники акції вийшли плакатом, на якому зображені голова Облдержадміністрації Сергій Гриневецький, мер Одеси Геннадій Труханов, його заступник Олег Бриндак, бізнесмен Володимир Галантерник, прокурор Сергій Костенко, депутат Артем Дмитрук, бізнесмен Борис Кауфман, перший заступник міського голови Михайло Кучук та ще низка чиновників Одеської області.

В Одесі мітингували проти корупції під час карантину. Учасники написали заяву на прокурора Костенка
Протестувальники з плакатом. Суспільне Одеса

В Одесі мітингували проти корупції під час карантину. Учасники написали заяву на прокурора Костенка
Суспільне Одеса

За словами громадського діяча Михайла Кузаконя, в Одесі існує злочинна організація, яку "кришує" прокурор Сергій Костенко. Учасники також стверджують, що не можуть знайти в прокуратурі захисту та правди, а беззаконня нібито триває з 2015 року.

Однією з проблем, за словами учасників, є незаконна забудова Одеси, відсутність комунікації з прокуратурою та звітності правоохоронців. За словами одного з учасників Станіслава Маденса, до прокуратури висунули три вимоги: захист пляжів, втраченого санаторію "Росія" та історичного ареалу міста.

"Ми сподіваємося на те, що пан Костенко почне звітувати хоча б за резонансними справами", – зазначив Маденс.

Акція протесту біля прокуратури. Одеса
Суспільне Одеса

В Одесі мітингували проти корупції під час карантину
Учасниця ініціативної групи "Врятуйте типографію Фесенка" Ольга Васильєва. Суспільне Одеса

Учасниця ініціативної групи "Врятуйте типографію Фесенка" Ольга Васильєва зазначила, що їх організація має окремі претензії до правоохоронних органів, адже робота по кримінальному провадженню від їх групи не відбувалося, а експертиза, яка могла б врятувати пам'ятку від руйнування, не відбулася:

"Були написані десятки заяв у поліцію, які просто додавалися до кримінального провадження і нічого не відбувалося. Ми наголошуємо на тому, що потрібне неупереджене розслідування в цій справі. Має бути арешт земельної ділянки".

Учасники скаржилися, що не можуть отримати відповідей та звітності від правоохоронних органів.

Одна з учасниць, Тетяна Бондаренко, також звернулася до генпрокурорки Ірини Венедіктової, щоб та скасувала заборону на особистий прийом прокурорів, адже прокурори нічого не роблять і отримують за це надбавки.

Після завершення акції протестувальники написали заяву на прокурора Сергія Костенка як на члена злочинного угрупування. Кузаконь сказав, що хоче, щоб той особисто передав документ НАБУ.

Читайте нас у Telegram: головні новини Одеси та області

На початок