ДТП на проспекті Гагаріна: у справі Миколи Харківського чекають на останню експертизу

ДТП на проспекті Гагаріна: у справі Миколи Харківського чекають на останню експертизу

ДТП на проспекті Гагаріна: у справі Миколи Харківського чекають на останню експертизу
. Суспільне Харків

У справі про ДТП на проспекті Гагаріна за участю 16-річного Миколи Харківського очікують результатів останньої експертизи.

Про це в програмі "Сьогодні. Головне" розповів представник потерпілих у справі Ігор Черняк.

"Ми чекаємо результатів експертизи, яка поставить крапку щодо технічного стану транспортних засобів. Сподіваюся, що після цього найближчим часом справа вже може бути передана до суду. Можливо, це станеться до кінця грудня чи першій половині січня", — сказав Черняк.

Читайте також: Справу Харківського передадуть до суду найближчим часом — Перлін

Позицію захисниці Харківського Інни Данилової щодо розкриття таємниці слідства до розгляду справи Черняк вважає недоречною.

"Ми як представники потерпілих маємо знайомитися з матеріалами справи на відміну від сторони захисту. Сторона захисту матиме можливість знайомитися з матеріалами у передбаченому кримінально-процесуальним кодексом порядку, їм ці матеріали нададуть. Будь-які закиди про те, у який спосіб ми отримали доступ до цієї інформації чи про те, що ця інформація містить таємницю слідства, є недоречними. Інформація, яку я як адвокат розповсюджую, завжди дається після питання до слідчого, чи не є вона таємницею слідства і поширення якої може завдати шкоди", — пояснив Ігор Черняк.

Що відомо

  • Близько 20:45 26 жовтня на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської Infiniti, що їхав проспектом, врізався у Chevrolet. 58-річний водій Chevrolet загинув на місці. Троє людей з Infiniti травмувалися.
  • Автомобіль Infiniti їхав на червоний сигнал світлофору — поліція.
  • 16-річного водія Infiniti затримали. Суд взяв його під варту. За даними слідства, у лікарні після затримання він поводився зухвало і з туалету зателефонував до поліції, повідомивши про викрадення авто. Слідство встановило, що Харківський був тверезим. За злочин, внаслідок якого загинула одна людина і ще кілька травмувалися, водію Infiniti загрожує до восьми років тюрми.
  • Експертиза ДНК підтвердила, що за кермом Infiniti у смертельній ДТП у Харкові був 16-річний Микола Харківській. 7 грудня стало відомо, що психіатрична експертиза визнала Харківського осудним.
  • 19 листопада захисниця Харківського підтвердила, що під час допиту 16-річний водій Infiniti визнав провину у смертельній ДТП.
  • Швидкість автомобіля Infiniti під керуванням 16-річного Миколи Харківського у момент зіткнення з Chevrolet, 58-річний водій якого загинув, складала 180 кілометрів на годину — у понад три з половиною більше допустимої.
На початок