"Мине час, уляжуться емоції, харків'яни скажуть": Терехов — про увічнення Кернеса

"Мине час, уляжуться емоції, харків'яни скажуть": Терехов — про увічнення Кернеса

"Мине час, уляжуться емоції, харків'яни скажуть": Терехов — про увічнення Кернеса
. Суспільне Харків

У Харківській міській раді не відкидають ідеї увічнення пам'яті Геннадія Кернеса у Харкові.

Варіант увічнення шукатимуть шляхом опитування харків'ян, сказав журналістам 15 грудня Харківський міський голова Ігор Терехов.

"Має минути час. Давайте на емоціях не приймати скороспішних рішень. Має минути час, мають осісти емоції. І після цього... Ми вже провели кілька опитувань. Сьогодні відкрита дошка на будівлі Харківської міської ради... Мине час, уляжуться емоції, і харків'яни, як скажуть: скажуть — проспект, буде проспект. Скажуть — станція метро, буде станція метро", — сказав Терехов після церемонії на кладовищі до роковин смерті Кернеса.

Що показали вже проведені опитування і коли визначатимуть їхні результати, Терехов не сказав. Щодо встановлення пам'ятника на могилі Кернеса, орієнтовно планується зробити це до дня народження Кернеса 27 червня, повідомив Терехов. За його словами, строки можуть зміститися, якщо до пам'ятника вноситимуть корективи.

Після смерті міського голови на сайті Харківської міської ради з'явилися кілька петицій з пропозиціями встановити пам'ятник Кернесу, перейменувати станцію метро, проспект Науки або Московський проспект, назвати іменем Кернеса зоопарк, аеропорт чи парк Горького. Жодна з петицій не набрала необхідних для розгляду п'яти тисяч підписів. Пропозиції підтримали від кількох десятків до кількох сотень людей.

Що відомо

  • Харківський міський голова Геннадій Кернес помер 16 грудня у Німеччині від ускладнень коронавірусної хвороби.
  • Після смерті міського голови Ігор Терехов озвучував кілька ідей вшанування пам'яті Кернеса: присвоєння звання почесного громадянина міста Харкова, перейменування проспекту, встановлення пам'ятника, назва станції метро.
  • 30 грудня 2020 року Харківська міськрада ухвалила рішення про увічнення пам'яті Кернеса. "Будемо працювати над тим, що саме зробити, щоб увічнити память нашого мера Геннадія Адольфовича Кернеса", — сказав Терехов.
  • 23 лютого на засіданні топонімічної комісії міськради ухвалили рішення встановити меморіальну дошку Геннадію Кернесу.
  • 14 липня Кернесу надали звання почесного харків'янина посмертно. Для цього змінили Порядок присвоєння.
  • 15 грудня на 2-му кладовищі у Харкові відбулася панахида до роковин смерті Кернеса.
Читайте також: Суд Полтави продовжує розгляд справи за обвинуваченням Кернеса та двох його охоронців
На початок