Під Харковом стався вибух: двоє охоронців у тяжкому стані

Під Харковом стався вибух: двоє охоронців у тяжкому стані

Доповнено
Під Харковом стався вибух: двоє охоронців у тяжкому стані
. Суспільне Харків

У селищі Коротич під Харковом стався вибух — двоє чоловіків отримали опіки.

Рятувальників викликали 15 грудня близько 6:00, повідомив Суспільному речник обласної Держслужби з надзвичайних ситуацій Євген Василенко. Він підтвердив факт вибуху, на місце виїжджали рятувальники Пісочинської громади.

Вибух стався на трасі "Київ-Харків-Довжанський", сказав Суспільному голова Пісочинської громади Олег Чернобай.

"Це не приватний будинок й не будівельний майданчик, це земельна ділянка на трасі "Київ-Харків-Довжанський", там організація планує побудувати складські приміщення, вони огородили цю ділянку... Мабуть, грілися у вагончику, і це сталося", — припустив Чернобай.

Травмовані перебувають в опіковому відділенні Харківської міської лікарні швидкої допомоги, сказав Суспільному директор Центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф Віктор Забашта.

"64 роки одному, він екскаваторник. Там до 60% опіків другого-третього ступеня: обличчя, руки та ноги. І 43-річний, там опіки першого-другого ступеня, теж гомілки, обличчя, руки — до 40%", — сказав Забашта.

Доповнено. 12:06. На місці події був балон з газом, розповів на брифінгу начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям облуправління ДСНС Сергій Колосовський.

"На момент приїзду туди ознак горіння не було, було двоє травмованих людей. Щодо причин — з'ясовують. Там був невеликий балон з газом для підігрівання чи приготування їжі. Він неушкоджений. Триває слідство", — сказав Колосовський.

Обставини події поки не встановлені, сказав начальник управління превентивної діяльності Нацполіції Харківщини Сергій Бірбасов.

За даними поліції, на будівельному майданчику вибухнув газовий балон об'ємом п'ять літрів. Внаслідок події травмувалися двоє охоронців.

На початок