Нові партії вакцин проти COVID на Харківщині очікують 17 грудня

Нові партії вакцин проти COVID на Харківщині очікують 17 грудня

Нові партії вакцин проти COVID на Харківщині очікують 17 грудня
. kharkivoda.gov.ua

Понад 1500 жителів Лозової на Харківщині очікують ревакцинації вакциною Coronavac через недостатню кількість вакцини. Аналогічна ситуація — й в інших громадах регіону, підтвердили у Харківській ОДА.

Про дефіцит вакцини CoronaVac 14 грудня повідомили у Лозівській міськраді. Директор Лозівського центру первинної допомоги Олексій Євсєєв розповів, що 10 грудня була остання поставка вакцини до громад Харківщини: "Тоді видали 350 вакцин замість заявлених двох тисяч".

У Харківській облдержадміністрації очікують на нові партії вакцин цього тижня, повідомив директор обласного Департаменту охорони здоров'я Максим Хаустов.

"Така ситуація зараз по всій країні. Розподіляємо постачання рівноцінно на всі громади, зараз очікуємо нове до 17 грудня. Очікуємо 25 тис. доз Moderna, CoronaVac 80 тис. доз, Pfizer 50 тис. доз. Є залишки інших вакцин у регіоні. CoronaVac ми отримували невелику кількість, їх розподілили по всім громадам", — сказав Хаустов.

"AsrtraZeneca ми отримали 5 тис. для другої дози, у найближчий час ми не очікуємо поставки, але є чим замінити. Наприклад, зробити другу дозу вакциною Moderna чи Pfizer", — зазначив керівник облдепартаменту.

Що відомо

  • Наприкінці листопада на Харківщині закінчилася вакцина AstraZeneca.
На початок