Зеленський призначив нових послів у В’єтнамі, Нідерландах і Сербії

Зеленський призначив нових послів у В’єтнамі, Нідерландах і Сербії

Зеленський призначив нових послів у В’єтнамі, Нідерландах і Сербії
. Суспільне

Президент Володимир Зеленський 13 грудня здійснив низку кадрових призначень в українському дипломатичному корпусі. Тексти указів оприлюднені на сайті Офісу президента.

Новим послом України в Сербії стане Володимир Толкач, який раніше очолював дипустанову в Кувейті. Він замінить Олександра Александровича, звільненого з посади глави українського посольства в Белграді.

Колишній радник-посланник посольства України у Франції Максим Кононенко був призначений послом у Нідерландах. Його попередник, Всеволод Ченцов, раніше обійняв посаду глави представництва України при ЄС.

Послом України у В'єтнамі буде Олександр Гаман, який раніше очолював представництво Києва при Організації Чорноморського економічного співробітництва.

Крім того, послиню в Сінгапурі Катерину Зеленко Зеленський призначив за сумісництвом дипломатичним представником України в Брунеї. А посол в Італії Ярослав Мельник також суміщатиме посаду глави диппредставництва України в Мальті.

Що відомо

  • Український дипломат Андрій Сибіга, раніше звільнений із посади посла України в Туреччині указом Володимира Зеленського, у червні 2021 року отримав нове призначення в Офісі президента.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок