Кольором 2022 року став синьо-фіолетово-червоний Very Peri —Pantone

Кольором 2022 року став синьо-фіолетово-червоний Very Peri —Pantone

Кольором 2022 року став синьо-фіолетово-червоний Very Peri —Pantone
. Фото: скрін з сайту pantone.com

Інститут кольору Pantone обрав колір 2022 року — Very Peri. Це “динамічний барвінково-блакитний колір із живим фіолетово-червоним відтінком, що поєднує вірність і постійність синього з енергією і хвилюванням червоного”, — повідомили у Pantone.

За словами віце-президентки Інституту кольору Pantone Лорі Пресман, колір року відображає, що відбувається у глобальній культурі. Суспільство продовжує визнавати колір як важливу форму спілкування та спосіб висловити емоції, пояснила Пресман.

За її словами, складність цього нового червоно-фіолетового відтінку синього підкреслює широкі можливості, які відкриваються перед суспільством.

“Синій, але водночас фіолетово-червоний відтінок Very Peri демонструє жвавий, радісний настрій і динамічну присутність, що спонукає до сміливої ​​творчості та уяви”, — відзначили у Pantone.

Як обирають колір року Pantone

Процес вибору кольору року Pantone вимагає ретельного аналізу тенденцій, пояснюють в Інституті. Щороку експерти з кольору шукають у світі нові кольори.

Може йтися про індустрію розваг і виробництво фільмів, подорожі, колекції мистецтва та нових художників, моду, усі сфери дизайну, популярні туристичні напрямки, а також новий спосіб життя та події соціально-економічного характеру.

На вибір кольору також можуть вплинути нові технології, матеріали, текстури та ефекти платформ соціальних мереж і навіть майбутніх спортивних подій, які привертають увагу всього світу.

Кольором 2022 року став синьо-фіолетово-червоний Very Peri —Pantone
Фото: скрін з сайту pantone.com

Протягом 23 років “колір року” від Pantone враховували під час розробки продукції у багатьох сферах, включно з модою, домашніми меблями, промисловим дизайном, а також упаковкою продуктів і графічним дизайном.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок